İtalya, etkili başladığı karşılaşmanın ilk setinde, birinci teknik molaya 8-6 önde girdi. Türkiye, Polen Uslupehlivan ve Güldeniz Önal ile skor üretse de rakibi karşısında etkili olmayı başaramadı. İtalya, ikinci teknik molasını 16-13 üstün tamamladığı seti 25-22 alarak 1-0 öne geçti.

İkinci sete etkili başlayan taraf, Türkiye oldu. Hücumda iyi organize olan ay yıldızlı ekip, farkı çabuk açtı ve ilk teknik molaya 8-3 önde girdi. İtalya karşısında, Neriman Özsoy ve Polen Uslupehlivan ile sayılar bulan A Milli Takım, ikinci teknik molayı da 16-14 üstün geçti. Molanın ardından bloktaki etkinliğini artıran İtalya eşitliği sağladı (20-20). Türkiye, hücumda yaptığı basit hatalarla seti 25-23 rakibine kaptırdı ve 2-0 geriye düştü.

Milli Takım, 3. sete 4-0'lık seriyle başladı. Çabuk toparlanan İtalya, öne geçti ve ilk teknik molaya 8-6 önde girdi. Molanın ardından hücumdaki etkisini artıran İtalya farkı açtı ve ikinci teknik molaya da 16-10 önde girdi. Farkı eritmeyi başaramayan milliler karşısında rahat bir oyun ortaya koyan İtalya, seti 25-17 alarak maçtan 3-0 galip ayrıldı.

C Grubu'nda galibiyet elde edemeyen Türkiye, 3 yenilgi ve sıfır puanla 4. sırada yer aldı. İtalya ise 6 puanla grup ikincisi oldu.