Kariyerinde 1 olimpiyat, 2 dünya ve 5 Avrupa şampiyonluğu bulunan Taha Akgül, kariyerinde 3 olimpiyat şampiyonluğu olmasını istiyor.

Taha Akgül, "Üç Nesil Olimpiyat Şampiyonları" konulu söyleşide AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

- Cumhurbaşkanımıza şampiyonluk sözü verdim! -

Cumhutbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile konuştuğunu söyleyen Taha Akgül, "Sayın Cumhurbaşkanımıza altın madalya sözü verdim. Maçı birebir takip etmiş, 30 Ağustos resepsiyonunda yan yana geldiğimizde özellikle üzüntüsünü dile getirdi. Gece uyuyamadığını söyledi, özellikle Gürcü sporcunun maçtan sonraki sevinç hareketleri kendisini çok üzmüş. Cumhurbaşkanımıza tekrar bu maçın rövanşını alacağımın ve altın kemeri Türkiye’ye getireceğimin sözünü verdim." dedi.

- Kendime iyi bakarsam 3. şampiyonluk neden olmasın! -

Altın madalyayı tekrar kazanmak istediğini belirten Akgül, "Her şey benim elimde, kendime bakarsam, profesyonel yaşantıma devam edersem, zirvede kalmayı başarabilirsem 3 olimpiyat şampiyonluğu neden olmasın. Önümde 2020 Tokyo Olimpiyatları var, hedef hedef bakıyorum. Seneye Avrupa ve dünya şampiyonası var, bunlar bir nevi olimpiyatın hazırlığı. Hedefim 3 olimpiyat şampiyonluğu diyorum. Serbestte rekorlar bende, grekoromende Hamza ağabeyde. Kendisi bana güzel dileklerde bulundu, inşallah emin adımlarla yoluma devam edip, kırılmayan bir rekoru kırmak için uğraşacağım. Bu potansiyeli kendimde görüyorum." ifadelerini kullandı.