Almanya'da yaşayan şampiyon boksörümüz Ünsal Arık,şampiyonluk maçına çıkıyor.Rakip ünlü ve tecrübeli Brezilyalı Mike Miranda. Mike Miranda bugüne kadar toplam 50 profesyonel maçının 44'ünü kazanırken,bu müsabakaların 40'ında rakiplerini nakavt etmeyi başardı. Mağlubiyeti sadece 6 maç. Tecrübeli ve tehlikeli bir rakip. WBA PABA şampiyonluk Kemer'ini kazanan WBA'nın Dünya sıralamasında ilk 15'e ismini yazdıracak.
Şampiyon boksörümüz Ünsal Arık,maçtan önce Haber Müdürümüz Halis Sevindir'e önemli açıklamalarda bulundu.

"Bu maç icin hazırlığımı Almanya'nın Köln şehrinde yaptım. Burada anlaştığımız hocalar benim gözümde iyi hocalar değildi. Onun için hepsinden yol yakınken ayrıldım ve çalışmaları tek başıma sürdürdüm. Tabiki tek başına hazırlık iyi değil ve iyi bir hocanın olması etki yaratır ama şu an şartlar bu. Ve inşallah bir kez daha herkese kanıtlayacağım. İnsan isterse herşeyi başarabilir."

En büyük hayalinin bu Kemer'i de kazanıp Anıtkabir'de yine bir törenle ATA'mıza götürmek olduğunu belirten Ünsal Arık sözlerini şu cümlelerle noktaladı.

"Bunu niye yapıyorum diye sorarsan. Korkanlara güç vermek için. Korkmadığım için. Ve ATA'mın yolunda olan bir Türk sporcusu olduğum için. Belki bir kez daha ring'deki gücümü ispatlayıp Kemer'i alıp bir kaç Atatürkçü iş adamlarının ilgisini çekerim. Bana artık sahip çıkarlar. Çünkü benim gibi nice şampiyonluklar kazanmış bir Türk sporcusunun sadece düşüncesi yüzünden sponsorsuz kalması çok üzücü."

Tarih  : 30.07.2016
ÜnvanDünya federasyonu - WBA PABA şampiyonluğu 
Şehir  : Hamburg 
TV       : Kanal Avrupa Canlı