Demirbakan’ın cümlelerinden satır başları;

“ESKİŞEHİRSPOR’U LİGDE TUTACAĞIMIZA EMİNİZ!”

Bu süreçleri daha önce geçirdim o sebeple kendimden eminim, bizim kadar bizim yönlendirdiğimiz insanlarda bizim kafamızda mücadele edecekler futbolcularda fedakarlıkları gördüm, Eskişehirspor’lu futbolcularda savaşma azmini gördüm, biz Eskişehirspor’u ligde tutacağımıza eminiz!

“MAZERET GÖSTERMEM, YAPAMACAKSAN GELME KARDEŞİM!”

Çoğu insan mazeret gösteriyor, şartlar itiraz ediyorlar ben onlara hiç eğilim göstermem karakterimiz bu, yapamayacaksan gelme kardeşim yani biz yapabileceğimizi bildiğimiz için geldik buraya ve burada da 6 yılım geçmişti… 1997’de sondan ikinciydik o zaman geldim son haftaya lider girmiştik, son hafta dışarıda rakibimizle oynadık play offlara gidemedik. 10 kişi kalarak yenildik anlatmayım mazarete girer, daha evvel Sakaryaspor’u da play offlara götürdüm.

“TÜRKİYE’DE BAŞARI İŞİNE TRANSFERMARKT’DAN BAKIYORLAR…”

Türkiye’de başarı işine transfermarkt’dan bakıyorlar, yöneticileri çok fazla tanımıyorlar oraya bakıyorlar o bilgilendiriyor ama şimdi o transfermakt’da o başarı hangi koşulla alınmış? Ne şekilde alınmış bilinmiyor. Bir antrenörün ve bir futbolcunun kaç puan aldığı orada değerlendirilemez transfermarkt’da görülemiyor şartlar mesela, nerede oynadı? Kime karşı oynadı? Bunlar yazmıyor, bazı yöneticiler de buradan bakarak hoca alıyorlar mesela.

“TUNCAY ŞANLI, AYKUT KOCAMAN, BURAK YILMAZ’I YETİŞTİRDİM TRANSFERMAKT’DA YAZIYOR MU?”

Türk futboluna Tuncay Şanlı’yı, Aykut Kocaman’ı Burak Yılmaz’ı yetiştiren biriyimdir ve bunlar transfermarkt’da yok ben bunu anlatmaya çalışıyorum! Soyunma odasını bilmeyen bir insan sırf teoriyle bunu hayata nasıl geçirecek ki? Mümkün değil… Adam diyor ki, ‘Ben şu kadar maç seyrettim, onu izledim, bunu dinledim’ diyor tamam da ben de 6 yaşımdan bu yana film seyrediyorum artist mi olayım? Hayatın gerçekleri her dai kitapların teorilerini çürütür. Biri birine üstünlük kurarsa başarı imkansızdır. Ne eski futbolcu bu işi biliyorum demeyecek ne de akademik bilgi sahibi insanlar bunu demeyecek, üstünlük kurulmamalı.

“YÖNETİCİSİZ KALDIK, ERZAK YARDIMI ALDIK! DUYGU HAREKETİN BAŞLANGICIDIR!”

Umutlarımız yeşerdi, her duygu bir hareketin başlangıcıdır o duygu olmadan bir şeylere başlayamazsınız. Geldiğimde kongre oldu 2 hafta sonra tekrar kongre oldu, yöneticisiz kaldık eksikliklerimiz var bunları gidermek için kime gideceğimizi bilmiyorduk denetleme kurulu aldı onların bize manevi ilgisi ile süreci yönettiler Emniyet Müdürümüz de erzak yardımı yaptı eksikliklerimizi giderdik.

“GİTMEK İSTEYEN FUTBOLCULARA ‘DUR’ DİYEMEM!”

Gitmek isteyen futbolculara ‘dur’ diyemem, kimseye ödün vermem isteyen gider isteyen kalır hiç önemli değilbenim için ama gitmeseler daha iyi olur lakin gitseler de Eskişehirspor forması da o kadar kolay giyilecek bir forma değildir!

“BEN PTT 1.LİG’DE 3 SENE ÜST ÜSTE 3 FİNAL KAYBETTİM”

PTT Ligi’nde 3 tane final kaybettim, 3 senede üst üste denk gelmişti bu da, kimsenin başına geldi mi böylesi bilemiyorum… Çok sağlıklı bir takımı oralara götürmemiştim şartlar hemen hemen böyleydi. 30 bin, 50 bin lira prim veren bir takım değillerdi ama oralara geldiler! Bunu vurguluyorum! Mesela kulübün kadrosu iyi, primler de iyi ve durum da iyi oluyor.

“DEPLASMAN SAYMIYORUZ TÜM SAHALAR 7 DÖNÜM CİVARINDA!”

Biz maçı hiç deplasman saymıyoruz, sahalar 7 dönüm civarında orada da burada da, kendi sahamızdaki maçları avantaj olarak sayıyoruz sadece. İstanbulspor’a saygı duyuyorum biz de iyiyiz onlarda güzel futbol oynuyorlar, dürüst oynuyorlar biz de dürüst oynamaya çalışıyoruz, geçen hafta her iki takım için de geçti o maçlar bitti bu maç bambaşka bir senaryo olacak!

“İSTANBULSPOR ‘KAZANMAK İÇİN HER ŞEY MÜBAH’ DİYEN BİR KULÜP DEĞİL!”

Oyun öncesinden ziyade oyun içi analizini iyi yapabilen bir adım önde olacak hak eden kazansın! Rakibimiz iyi oynamaya bir takım, bazı takımlar kazanmak için ‘her şey mübahtır’ diyen takımlar ama rakibimiz onlardan değil.

“SÜPER LİG ORTALAMANIN ÜSTÜNE ÇIKAMIYOR…”

Süper Lig’imiz ortalamanın üstüne çıkmıyor. Maça gelen taraftarlara bakıpta anlayabiliriz bunu mesela Sivasspor lider ve o stadların dolu olması lazım Mecnun Otyakmaz başkan orada büyük işler yapıyor, büyük başarı bence ama onu yalnız bırakmamaları lazım o stadın dolması lazım!
Tabi Fatih Terim imparatordur! Fatih hocanın kazanmış olduğu başarılar, Avrupa’da kazanmış olduğu kupalar var. Biz öyle bir imkan yakalayamadık…

“FUTBOLA AYRILAN PARA İLE OYNANAN FUTBOLUN ALAKASI YOK!”

Şu anda değerlendirilmesi çok güç, fikir yürütülemez. Devre arasında bazı kulüpler güç kaybedecek bazıları güç kazanacak, devre bittiğinde 5-6 maç geçtikten sonra ‘Kim favori?’ sorusuna cevap verebiliriz. Şu anda futbol oynanıyor ama bence yeterli değil! Bizim ülkemizde futbolumuza ayrılan para ile oynanan futbolun alakası yok sebebi; liyakatsız adamlar bir yerde! Oralara kim geliyorsa siyasetle geliyor, o da kendi getirildiği gibi bir başkasını getiriyor… Bilic geldi Türkiye’de ‘yetkili bilgisizler’ var dedi. Ben bu lafı 35 yıl önce ”bilgisiz yetkililer’ olarak söyledim. Yabancı söyleyince efsane oluyor bu söz, ben 35 yıl önce söyledim hiçbir şey olmadı!