İşte Karaman’ın açıklamalarından satırbaşları;

“GALATASARAY’IN MAĞLUBİYETİ SÜRPRİZ DEĞİL!”

Başakşehir takımı şu anda Türkiye Ligi’nde kadrosu en geniş ve alternatifli bir takım, lige iyi başlamadılar insanlar da Abdullah hoca gittikten sonra Başakşehir’i bir kenara attılar ama bugün itibariyle şu gerçek ortaya çıktı. Galatasaray’ın yenilmesi sürpriz değil, çok eksiklikleri var ve mağlubiyet farklı yorumlanıyor hiç farklı yorumlamaya gerek yok!

“FENERBAHÇE TARAFTARIYLA AVANTAJLI…”

Fatih hocanın medyada üstüne gelinmesi normal, Fatih hocanın elindeki mevcut kadro ve ekonomik bütçe istediği gibi değil. Başakşehir iyi bir kadrosu olan ve son iki senedir şampiyonluğu kıl payı kaçıran takım. Dünyanın en iyi futbol takımları dünyanın en iyi futbolcularıyla çalışıyorlar onlarda 60-70 milyon euro verip oynatmama lüksüne sahip Türkiye’de ise sen 5 milyon euroluk futbolcu al ve oynatma seni tefe koyarlar Diagne örneği verilebilir mesela. Dolayısıyla bir en ufak bir durumda teknik adamları ya da oyuncuları bir anda yerin dibine sokuyoruz ya da yukarı çıkarıyoruz ortasını bulamıyoruz. Farklı bir lig yaşıyoruz her takım her takımı yenebilir. Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray 45-50 bin seyirciyle oynuyor bunun en büyük avantajını Fenerbahçe takımı taraftarın verdiği avantajla gösteriyor.

“BAŞAKŞEHİR TAKIMI MÜTHİŞ BİR KADROYA SAHİP…”

Şu anda bir gerçek var yani Türkiye Ligi’nde mutlaka ligin ilk 1o haftasında yalanı tabela oluşuyor Avrupa’da da bu böyledir yalancı tabela oluşur. Mesela süper kulüpler vardır bir de şampiyonluğu kovalayabilecek takımlar bu sene Alanyaspor, Sivasspor gibi… Sonra orta sıralardaki takımlar vardır, küme düşmeye oynayan asansör gibi olan takımlar vardır, devre arasına kadar ligi yukarıda götürenler. Devre arasında iyi transfer yapan takımlar ligi domine ederler. Burada Başakşehir için şu var; Okan hoca genç antröner, bu sene şampiyon olursa takıma teknik direktör ve teknik ekip katkısını sunacak. Zirveye oynayan takımlar var ve takımların bütçeleri çok iyidir oyuncuları çok iyidir ve kurdukları kadrolar zaten ilk 3’e oynar bir de teknik adamın katkısı olunca takımların durumu değişiyor şampiyon oluyorlar mesela. Başakşehir takımı müthiş bir kadroya sahip, ekonomik anlamda da düzenli bir kulüp. Hal böyle olunca ne oluyor?Okan hoca geldi iyi bir bağ kurdu dolayısıyla Okan hoca bunu böyle götürürse şampiyonluk adayı olur ama diğer takımlar devre arasında ne transfer yaparlar? Bu önemli…

“KAYSERİSPOR İLE 11 HAFTA YENİLMEDİK!”

Stresli zaman oldu Samet hoca gitti, ben gittim ne oldu da bu takım bu hale geldi? Şimdi yeni bir kadın başkan var o da iyi bir katkı oldu. Puansal olarak ligin son sıralarında olmadıkları için Kayserispor gibi konuşulmayan ama Kayserispor gibi sorun yaşayan takımlar var. Geçen sene transfer yasağı olup 11 hafta yenilmeyen lig takımıyız, bize eleştiri yapılıyor bunun altında başka sebepler vardır. Teknolojinin büyük katkıları var bugün, programlar, sayısal istatistikler. Mesela bir maç içerisinde teknik adama yukarıdan veriler gelebilir ama esas kişi oradaki insan yani teknik direktör, direktör veriyor kararları.