Süper Lig’in 15. Haftasında altı haftadır yenilmeyen Yeni Malatyaspor Mesut Bakkal ile ilk sınavına çıkan BB Erzurumspor'u konuk etti.

Mücadelenin ilk yarısı düşük tempoda geçti ama son dakikalarda BB Erzurumspor golü buldu. Kornerden ortalanan topta kaleci Ertaç’ın hatasını değerlediren Ricardo Gomes ilk yarının sokurunu belirledi: 0-1.

İkinci yarıda Yeni Malatyaspor, biraz daha baskı kurmaya çalıştı, bunun da meyvesini golle aldı. Ganalı orta saha oyuncusu Acquah, eski bir Yeni Malatyaspor’lu olan Donald’ı çalımlayarak ceza sahası dışından müthiş bir şut çıkardı ve topu kaleci Batuhan’ın uzanamayacağı bölgeye yolladı: 1-1

Konuk takım bu gole çabuk cevap verdi. İlk golün ortasını yapan Erhan Başsan’ın klas pasında topla buluşan Donald, ceza sahası içinde istediği vuruşu yapamasa da topun filelerle buluşmasını sağladı: 1-2.

67. dakikada gelen bu golden dört dakika sonra BB Erzurumspor bir gol daha buldu. Bu sefer pası veren Noviokvas, golü atan Gabriel Obertan oldu. Fransız oyuncu, yaklaşık 10 ay sonra bir lig maçında fileleri havalandırdı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca üç puan BB Erzurumspor'un oldu.

11 maç sonra kazanan ve 12 puana yükselen Mesut Bakkal'ın öğrencileri, önümüzdeki hafta ligin bir diğer formda takımı Gaziantep FK ile karşılaşacak.

Altı hafta aradan sonra yenilen ev sahibi ekip ise 20 puanda kaldı. Yeni Malatyaspor, 2021'in ilk maçında Ankaragücü ile kozlarını paylaşacak.

Öte yandan BB Erzurumspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, sekizinci defa yeni takımıyla çıktığı ilk maçı kazanarak ilginç bir istatistiğe sahip oldu.

Kaynak: goal.com