Son yıllarda yaptığı yükselişle tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası katılma hakkı kazanan İzlanda, EURO 2016'da da adından söz ettirmeyi başardı.

İlk maçında yıldızlar topluluğu Portekiz ile 1-1 berabere kalan, ikinci maçında Macaristan'ı elinden kaçıran Kuzey Avrupa ülkesinin taraftarları da en az takım kadar ilgi çekiyor. Macarlar ile oynanan mücadeleyi 10 binden fazla İzlandalı taraftar tribünden izledi.

ÜLKENİN YÜZDE 10'U FRANSA'DA

Bunun yanı sıra İzlandalılar, EURO 2016 öncesi yaklaşık 30 bin bilet satın almıştı. Kulağa az gelebilir, ancak 330 bin nüfusa sahip bu küçük ada ülkesinin nüfusunun yaklaşık yüzde 10'u EURO 2016 için Fransa topraklarına akın etmiş oluyor. Bu oranı Türkiye'nin nüfusuna uyarlarsak, 8 milyonu aşkın Türk'ün Fransa'da olması anlamına geliyor.

"HOCA ADAYLIĞINI KOYSA DEVLET BAŞKANI OLUR"

Öte yandan İzlanda'ya tarihinin en parlak günlerini yaşatan teknik direktör Lars Lagerback'a müthiş bir övgü geldi. Ünlü İzlandalı gazeteci Hördur Jonsson, ' ' İzlanda'da bir hafta sonra başkanlık seçimleri var. Lagerback seçimlerde adaylığı koymuş olsaydı, kesin devlet başkanı seçilirdi. Çünkü şu anda bütün İzlanda'da O'ndan daha fazla saygı duyulan bir başka kimse yok" dedi. Bunun üzerine sosyal medyada birçok İzlandalı esprili bir dille İsveçli hocaya başkanlık çağrısı yaptı.