Euro 2016 için geri sayımın sonlarına yaklaştık, haliyle tüm sporseverlerin aklında birkaç soru var ve bu yazıda bu sorulara yanıt bulmaya çalışacağız. Öncelikle;
Euro 2016'nın Favorisi Kim?

Bilindiği gibi turnuvanın son şampiyonu olan İspanya'nın, son şampiyonluğun ardından önemli isimlerinden yoksun olarak bu turnuvaya katılacağını göz önünde bulundurursak başarılı olacağını düşünmüyorum. Ancak gruplardan lider olarak çıkmayı başaracaklardır.

Şampiyonluk Favorim ise Joachim Löw yönetimindeki Almanya. Çoğunluğu aynı takımlardan oluşan birbirini tanımış kadrosu ile turnuvada boy gösterecekler. Tüm futbolcuları oynadıkları kulüplerde formlarının zirvesini yakalamış durumda. 

Euro 2016'nın Sürpriz Takımı İngiltere.

Herkesin Tanıdığı Fransa ve Almanya dışında son yıllarda uluslararası turnuvalarda çok göz önünde bulunmayan İngiltere, son yılların en genç kadrosu ile gerek Euro 2016'ya kayıtlanmış dinamik ve formda oyuncuları ile bu turnuvanın bana göre kuşkusuz en iddiali takımlarından birisi haline gelecektir.

Hangi Oyuncu Turnuvaya Damgasını Vurur?

Kuşkusuz Avrupa sahnesinde ülkeleri için boy gösterecek birçok genç futbolcu olacaktır. Ancak çoğunun ilk uluslararası turnuva denyimi olacağı için üzerlerindeki baskıyı taşıyabilmeleri çok önemli. Bu baskıyı taşıyabilecek en genç ve profesyonel görüntü koyan İngiltere oyuncusu Dele Alli turnuvada en çok konuşulan isimlerden olacaktır.

İzlenmesi Gereken Yüksek Potansiyelli Oyuncular Kimler?

Türkiye - Emre Mor
İngiltere - Dele Alli
Polonya - Bartozs Kaputska
Almanya - Joshua Kimmich
Fransa - Kingsley Coman
İsviçre - Breel Embolo
Hırvatistan - Ante Coric