Hayatta her şeyin para olmadığı Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) finallerinde bir kez daha kanıtlandı. Ne en çok para alan hoca ne de futbolcular tek başına sonucu değiştirebiliyor.

Fransa’da gerçekleştirilen EURO 2016’da tamamlanan 2. tur maçları sonrası ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı. Dev organizasyonda görev yapan teknik adamlar içerisinde en çok para kazanan 10 isimden 6’sının çalıştırdığı takımlar çeyrek finale adını yazdıramadı. Yani sonuçta para değil kazanan, sistem oldu.
Finallerdeki ekiplerin başındaki teknik adamların ücret rekortmeni İngiltere’nin hocası Roy Hodgson (5 milyon Euro), ülke medyasının büyük eleştirileriyle takımıyla birlikte havlu attı.

ÇARK TERİM’İ DE ÖĞÜTTÜ

‘En çok kazananlar’ listesinin 3. sırasındaki Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de (3.5 milyon Euro) bu çarkın ilk öğüttüğü isimlerden biri oldu. 3 milyon Euro alan Del Bosque de İspanya ile birlikte erken tezkere aldı. 7. sıradaki Avusturya’nın çalıştırıcısı Marcel Koller (1.5 milyon Euro) de EURO 2016’da elenenler kervanında yer aldı. İrlanda Cumhuriyeti’nin hocası Martin O’Neill (1 milyon Euro) de 8. sıradaydı ama artık o da EURO 2016 dışı. 11. sıradaki İsviçre’nin teknik patronu Vladimir Petkovic (750 bin Euro) de bu kervana katıldı.