Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, EURO 2016 D Grubu'nda Pazar günü oynanacak Hırvatistan maçı öncesi değerlendirmelerde bulundu.
Maç öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan A Milli Takım çalıştırıcısı Terim, hem Hırvatistan karşılaşması hem de turnuva hakkındaki görüşlerini aktardı.

"HIRVATİSTAN, TURNUVANIN EN ÖNEMLİ TAKIMLARINDAN BİRİ"

Yarın oynayacakları Hırvatistan maçı ile ilgili olarak ise deneyimli teknik adam, "Hırvatistan, turnuvanın en önemli takımlarından biri. Çok büyük saygı duyuyoruz. Herkesin de bizim takımımıza saygı duymasını istiyoruz. Hırvat takımı her zaman iyi kadrolara sahipti ama bu sefer her mevkinin 2-3 oyuncusu hazır durumda. Hırvatistan bu gruptan çıkarsa önemli işlere imza atacaktır. İyi bir kadroları var, iyi futbolculardan kurulu bir takım. Rakibimize saygı duyuyoruz. Hırvatistan ile Türkiye en çok karşılaşan iki takım. Burada nefes almadan Eylül'de bir daha karşılaşacağız. Daha çok maçlar olacak. Onlar bizi biz onları yeneceğiz. 2008 aklımızda değil. Bu arada Hırvatistan bizi Play-off'ta geçti. Ben o zaman Galatasaray'ın başındaydım. Yarınki maçın keyfini sürmeliyiz. Rövanş olarak görmüyorum. Bu keyif her zaman gelmiyor. Esas kazanç burasıdır. 16 maçtır kaybetmeyen bir Türkiye var. Kaybettiği İngiltere maçında bile övgüler almış bir takımımız var" dedi.
"BU TAKIMI TEK TEK SEÇEREK BİR ARAYA GETİRDİK"

EURO 2016 için güzel bir takım kurduklarını ifade eden Terim, "Güzel bir jenerasyonu bir araya getirdik. Bu takımı tek tek seçerek bir araya getirdik. Brezilya maçından sonra yazılanları çizilenleri düşünürsek, bu takımın buluşması kolay değil. Bir jenerasyon yakalanmaz, bir jenerasyon aranız bulunur. Emre Mor ilk 11'de oynarsa en genç takım biz oluruz. Birçok gencin bu platformlarda olması gerektiğini düşünüyorum. Avrupa şampiyonası ve dünya kupası en büyük platformlar. Rakibin oyuncularını düşünürsek ilk başlarda bir bocalama bekliyorum. Birçok genç oyuncumuz tecrübelendi. Rakiplerimize bakıyorum bizim gibi sert rakiplerle oynayan olmadı. Maçın başında atmosferden etkilenebilirler ama 15 dakika sonra atarlar diye düşünüyorum" diye konuştu.
Gruptan çıkmanın önemli bir başarı olacağını kaydeden Terim, "Bugünkü turnuva için bu gruptan çıkmak çok önemli bir başarıdır. Bu gruptan çıktıktan sonra Allah nasip ederse sorulara daha geniş daha rahat cevaplarız. Gruptan çıkmak zaten bu turnuvada önemli bir yere gittiğimizin mesajını vermek demektir" dedi.