Euro 2016 çeyrek final maçında Galler ve Belçika takımları karşıya geldiler. Büyük heyecana sahne olan karşılaşma 3-1 Galler üstünlüğüyle sonuçlandı. Yarı finale uzanan Galler, Portekiz ile final mücadelesi verecek.

Galler bu sonuç ile yarı finalde Portekiz’in rakibi olurken, Galler-Portekiz karşılaşması 6 Temmuz Çarşamba günü TSİ 22.00’de başlayacak.

Galler 1-0 geriye düşmesine rağmen güçlü rakibini devirmeyi bildi. Turnuvanın favorileri arasında gösterilen Belçika bu skorla turnuvaya veda etti.

Belçika, Radja Nainggolan’ın 13. dakikadaki şık golüyle 1-0 öne geçti. 30’da Ashley Williams’ın kafa golü ile maça eşitlik gelirken Galler gollerine devam etti.

Robson Kanu 55. dakikada Galler’i 2-1 öne geçirdi.

Belçika bu dakikadan sonra maçı adeta tek kaleye çevirdi. Galler’i yarı sahasına hapseden Belçika, ummadığı bir anda kalesinde bir gol daha gördü. 80. dakikada oyuna dahil olan Sam Vokes, 86’daki kafa golü ile Galler’e yarı finali getirdi.

Stadyum: Stade Pierre Mauroy-Lille

Hakemler: Damir Skomina,Jure Praprotnik, Robert Vukan ( Slovenya)

Teknik Direktör:Chris Coleman

GALLER: Wayne Hennessey, James Chester, Ashley Williams, Benjamin Davies, Chris Gunter, Neil Taylor, Aaron Ramsey (90.dk James Collins), Joe Ledley (77.dk Andy King), Joe Allen, Hal Robson-Kanu (80.dk Sam Vokes),Gareth Bale

Teknik Direktör: Marc Wilmots

BELÇİKA:Thibaut Courtois,Toby Alderweireld, Jason Denayer, Thomas Meunier, Jordan Lukaku (75.dk Dries Mertens), Carrasco(46.dk Fellaini), Eden Hazard, Radja Nainggolan, Axel Witsel, Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku (83.dk Michy Batshuayi)

SARI KART: 5.dk Ben Davies,16. dk James Chester, 24.dk Chris Gunter (Galler) 59.dk Marouane Fellaini (Belçika)

GOLLER: 12.dk Nainggolan (Belçika) 31.dk Ashley Williams (Galler) 55. dk Hal Robson-Kanu (Galler) 85.dk Sam Vokes (Galler)