EURO 2016'da grup aşamasına iyi başlayan Hırvatistan beklemediği bir engelle karşılaştı.

EURO 2016'da grup aşamasına iyi başlayan Hırvatistan beklemediği bir engelle karşılaştı. Gruplardaki son maçlar öncesi 4 puanı olan ve bir üst tura çıkma şansı çok yüksek olan Hırvatlar, ihraç tehlikesini yakından hissetmeye başladı.

Federasyon karşıtı grupların başında gelen 'Torcida Split 1950' sosyal medya hesapları üzerinden sabotaj planları yayınladı. Milliyet Gazetesinin haberine göre; Çek Cumhuriyetimaçında takımları 2-1 önde iken bir anda ortalığı karıştırıp, rakibin gol atmasına sebep olan tribünler, şimdi de İspanya maçında yapacaklarının planlarını hazırladı.

Her şey hesaplandı

Stat girişleri, tribünlerde oturacakları yerler ve sahaya atacakları yabancı maddeleri en ince ayrıntısına kadar hesaplayan holigan gruplar, nasıl eylemler düzenleyeceklerinin krokisini çizdi.

Hangi tribünde nasıl hareket edecekleri ve nasıl olaylar çıkaracakları da bu krokide gösterildi. Bazı grupların sahaya meşale atacağı, bazılarının ise kavga çıkaracağı yönünde planlar olduğu ifade edildi.

Futbol Federasyonu'nda görevleri olan yönetici Zdravko Mamic ile aralarında husumet olan bu taraftar gruplarının, duruma isyan ettiği, bu nedenle bir tepkilerinin olduğu aktarıldı.

Fransız polisine tepki

Hırvatistan'da federasyon cephesi Fransız polisine tepki gösterdi. Birçok Hırvat yetkili,Çek Cumhuriyeti maçında yaşanan olaylarda polislerin zaafının olduğunu dile getirdi.

Hırvat basınında yer alan haberlerde, olayların çıkacağı istihbaratının Fransız polisine daha önce ulaştığı, ancak hiçbir müdahalenin yapılmadığı kaydedildi.

İspanya maçında da benzer durumun tekrar edilmesinden çekinen Hırvat yetkililer, polislerden ekstra özveri beklediklerini söyledi.
Kaynak: Milliyet