Manchester United'in İngiliz defans oyuncusu başta Fransa'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nı kaçırdığı için üzgün olduğunu ama bu durumun sonrasında kendisi için daha iyi olduğunu itiraf etti.

Luke Shaw'a göre İngiltere'nin 2016 kadrosunda olmak için kendini zorlamaması onun için daha iyi olmuşa benziyor.

İngiliz yıldız, geçen yıl Eylül ayında Manchester United'ın PSV'e karşı oynadığı maçta sol arka adelesinden sakatlanmıştı. Bu sakatlık yüzünden sezonun genelini kaçıran Shaw, menajer Roy Hodgson'ın yaz için Avrupa Şampiyonası planlarında yer alıyordu.

İngiltere Milli Takımı'nın başına Sam Allardyce geçtikten sonra, Dünya Kupası Elemeleri maçında Slovakya'ya karşı oynanacak maç öncesi kadroya tekrar davet alan 21 yaşındaki bek oyuncusu, boş geçirdiği bir sezonun ardından yeniden sahaya çıkmış olacak.

"Avrupa Şampiyonası'na da yetişebilirdim ama iyileşme sürecimde acele etmek istemedim" diye konuşan Shaw, "Orada olmayı gerçekten çok istedim ama bu benim için en iyi olandı" diye konuştu.

İngiltere Milli Takımı için Danny Rose gibi bir çok kaliteli sol bek tercihi olduğunu ifade eden Shaw, "Bu mücadele benim için de iyi, kendi pozisyonum için en iyi oyuncularla mücadele etmek istiyorum. Bu bizi daha ileri götürecektir" diyerek sözlerini noktaladı.