Barcelonalı defans oyuncusu Jeremy Mathieu, Fransa'nın, ev sahipliği yapacağı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) mücadele edeceği kadrosundan çıkarıldı.
Fransa Futbol Federasyonundan yapılan yazılı açıklamada, teknik direktör Didier Deschamps'ın sakat olan Mathieu'nun yerine Olympique Lyon'dan defans oyuncusu Samuel Umtiti'yi kadroya dahil ettiği bildirildi.
Deschamps, Fransa'nın ev sahipliğinde, 10 Haziran-10 Temmuz tarihlerinde yapılacak turnuvada mücadele edecek takımın 23 kişilik kadrosuna, Nice formasıyla formda bir sezon geçiren Hatem Ben Arfa, Olympique Lyon'un golcüsü Alexandre Lacazette ve Manchester United'da oynayan Morgan Schneiderlin'i almamıştı.
Premier Lig'de şampiyonluğa ulaşan Leicester City'den N'Golo Kante ile West Ham United'da başarılı bir sezon geçiren Dimitri Payet ise kadroya dahil edilmişti.
Şantaj suçlamasıyla hakkında dava açılan Real Madridli yıldız futbolcu Karim Benzema'nın milli takımda yer almayacağı önceden açıklanmıştı.
Daha önce de Real Madrid'de oynayan ve sakatlanan Raphael Varane'nin yerine Sevilla'da forma giyen Adil Rami kadroya dahil edilmişti.
Turnuvada Arnavutluk, Romanya ve İsviçre ile A Grubu'nda mücadele edecek Fransa'nın aday kadrosunda şu isimler bulunuyor:
Kaleciler: Benedict Costil (Stade Rennais), Hugo Lloris (Tottenham Hotspur), Steve Mandanda (Olympique Marsilya)
Defans: Lucas Digne (Roma), Patrice Evra (Juventus), Christophe Jallet (Olympique Lyon), Laurent Koscielny (Arsenal), Eliaquim Mangala (Manchester City), Samuel Umtiti (Olympique Lyon), Bacary Sagna (Manchester City), Adil Rami (Sevilla)
Orta saha: Yohan Cabaye (Crystal Palace), Lassana Diarra (Olympique Marsilya), N'Golo Kante (Leicester City), Blaise Matuidi (Paris Saint-Germain), Paul Pogba (Juventus), Moussa Sissoko (Newcastle United)
Forvet: Kingsley Coman (Bayern Münih), Andre-Pierre Gignac (Tigres), Olivier Giroud (Arsenal), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Anthony Martial (Manchester United), Dimitri Payet (West Ham United).

(klasspor)