Avrupa Futbol Şampiyonası'nda başlama vuruşunun yapılmasına artık sayılı saatler kaldı. Turnuvada mücadele edecek takımlar, en kuvvetli kadrolarıyla Fransa'ya geldi. 24 takımın kadrosunda birbirinden önemli yıldızlar kadar, kardeş futbolcular da dikkat çekiyor. Örneğin Belçika kadrosunda Romelu Lukaku, kardeşi Jordan ile birlikte milli takımın başarısı için mücadele edecek. 21 yaşındaki Jordan Lukaku, savunmanın merkezinde oynuyor.

Rusya kadrosunda da ikiz kardeşler yer alıyor. Yıllardır Cska Moskova ve Rus Milli Takımı’nın formasını giyen Vasily ve Aleksei Berezutski kardeşler, bir kez daha Avrupa Futbol Şampiyonası'nda sahne alacak.

Bununla birlikte Kuzey İrlanda kadrosunda da iki kardeş futbolcu yer alacak. Jonny Evans, kendisinden 3 yaş küçük Corry Evans ile birlikte Kuzey İrlanda'nın ilk Avrupa Futbol Şampiyonası deneyimini yaşayacak.

İsviçre ve Arnavutluk kadrosunda ise Xhaka kardeşler yer alıyor. Turnuva öncesi Arsenal'e transfer olan Granit Xhaka, İsviçre, basel forması giyen Taulant Xhaka da Arnavutluk adına turnuvada yer alacak. İki kardeş, İsviçre ile Anavutluk'u cumartesi günü karşı karşıya getirecek maçta birbirlerine rakip olacak.