Cristiano Ronaldo, Eric Abidal'in Grup 14 adında bir web sitesine verdiği röportajda Euro 2016 finaliyle ilgili yaptığı tespitlerden hiç hoşlanmayacak.

Röportajında eski takımlarından ve kariyerinden söz eden Abidal, 2006'da Dünya Kupası finalini kaybettiği Fransa'dan ve Horozlar'ın yine finalde kaybettiği son Avrupa şampiyonasından söz etmeyi unutmadı tabii ki.

"UEFA organizasyonlarında işler artık biraz daha farklı, daha çok fırsat var" diyen Abidal, "Portekiz'e bakın mesela. İyi oynamanıza artık gerek yok, kazanmanız yetiyor. Kazandığınız sürece turnuvada kalabiliyorsunuz" ifadelerini kullandı.

"Fransa, iyi bir turnuva geçirdi ama şanssızlardı. Gignac golü atsa bitecek, kupa bize gelecekti" diyen Abidal, "Ronaldo sakatlanıp çıktı, bu ilginç bir şekilde Fransa aleyhine, Portekiz'in lehine oldu" diyerek ilginç bir tespit yaptı.

Portekiz'in Ronaldo olmadan daha rahat oynadığını söyleyen eski futbolcu, "O takımda normalde Ronaldo için oynanıyor ama o olmayınca takım kimyası daha farklı, daha rahat. Fransa için o değişiklik bir şok oldu. Çünkü Ronaldo sahada olmayınca daha çok savaşmaları gerekti" dedi.

"Portekiz'in golünü kimin attığına bakın. Daha önce hiç oynamamış, yedek bir oyuncu" diyen Abidal, "Futbol böyle. Zamanınız gelmişse, gelmiştir" ifadelerini kullandı.

Euro 2016 finalinde Cristiano Ronaldo dizinden sakatlanarak 25'nci dakikada oyundan çıkmış, 120 dakika süren maçta kısa sürede sahada kalabilmişti.