“Hepimizin beklediği Türkiye,  karşısında olacak” diyen Fatih Terim, Milli Takım’daki geleceği için de önemli mesajlar verdi




Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, kamp yaptıkları Marsilya'da gazetecilerle sohbet etti. Terim; Hırvatistan yenilgisinden, sıradaki maçına kadar çarpıcı tespitlerde bulundu. Oyuncularıyla ilgili açıklamalar yaptı, veda eder gibi sözler kullandı... İşte o açıklamalar:
Milli Takım olarak öyle bir kulüp takımı havası verdik ki bunun dışında bir takım görmek herkesi üzdü. Esas nokta budur. Bana göre herkesi hayal kırıklığına uğratan ve üzen de buradakikabullenmişlik. Bir çok şeyi yapan takım burada doğal reaksiyonunusahada gösteremedi. Hırvatistan karşısında ilk yarı ne olursa olsun bir takım bütünlüğü vardı. Tek net pozisyon bizim ama bizden daha iyi oynuyorlar o kesin. Mücadeleye mücadeleyle cevap verirseniz, kaybedersiniz. Saygı duyarsınız. İkinci yarı ortaya beğenmediğimiz bir tablo ve hoşlanmadığımız bir sonuç çıktı. Mesele her şampiyonaya gidip gidemeyeceğimiz. Ben işin daha derinlerindeyim. Bir takım şeyleri değiştirmek için geç kalıyoruz, geç kaldık... Bu eleştiride kendimizi ayırmıyoruz. Fransa'nın hemen ardından Dünya Kupası elemeleri devam edecek. Bu takım benimle veya bensiz devam edecek.

HESABI BEN VERECEĞİM
Hepimizin beklediği bir Türkiye,  maçında sahada olacaktır. Yeter-yetmez o ayrı bir konu. Ben oyuncularımla paylaştım. Dalgalanmaları da kabul ediyorum.  maçında rakibe cevap verme, ikili mücadelede daha farklı olacağımızdan emin olabilirsiniz. Ben aslan gibiyim. Oyuncularımla da övünüyorum, gurur duyuyorum. Mağlup olursa da hesabı ben vereceğim. Gidemezlerse de hesabı ben vereceğim. Burası bir podyum, 'çıkın en iyi yürüyen siz olun' dedim.

GRUPTAN ÇIKACAĞIMIZA HEPİMİZ İNANIYORUZ
İspanya saygı duyulacak bir takım. 2 yıl önceki yazın durgunluğu yok. Biz de saygı duyulacak bir takımız. Hırvat maçında rakip oyuncuların ustaca zamandan çalmaya kalkmaları, Modric'in diğer oyuncuların tribünlere ateşlemeye çalışması bir anlamda bize duydukları saygıyı gösteriyor. İspanya maçında hem bireysel hem de takım olarak Hırvatistan maçından iyi olacağımızı düşünüyorum.Bu gruptan çıkacağımıza inanıyorum. Oyuncularım da bunainanıyor.

OYUNCULARIMIN SORUNLARI VAR
Bu takım son 12 maç birlikte oynadı. Yerleri farklı derseniz kabul etmem. 1994 Dünya Kupası'yla beraber dünyada mevki kavramı kalmamıştır. Herkes her mevkide oynar. Oyuncularımın sorunları var. Transferi devam eden, özel hayatında sorun yaşayan ve az süre alan oyuncularım var. ARDA Turan kolay bir yıl geçirmedi. Gelmiş geçmiş en iyi transferini yaptı ama Barcelona'da 6 ay oynamadı. Seneye Arda Turan daha müthiş olacak. CANER'in eksiği kabulüm. CENK'in eksiği kabulüm. Her gün bir BURAK olayı... Birden bire mi alevlendi. OĞUZHAN en az top kaybeden oyuncumuz. Benim çok güvendiğim bir oyuncu. HAKAN, OĞUZHAN ve OZAN'dan çok şey bekliyorum. Onlardan vazgeçem. Şimdi de gelecekte de. Bu takım yedeğine kadar istikrarlı. Şunu da keşke getirseydim diyebileceğim bir pişmanlığım yok.

İLK YENİLGİDE SALDIRIYA UĞRADIK
"Milli takımı herkes burada görmek istiyordu, biz de bayrağımız Eyfel'de dalgalansa' diyorduk ama daha ilk yenilgide saldırıya uğruyoruz. Kazanınca her şey güzel, kaybedince bir şeyler bulunuyor. Bir oyuna geldik ve Eyfel Kulesi'nde Türk Bayrağı'nı görüyoruz. Buç ok anlamlı ve güzel. Bunun tadını çıkaralım. Bu turnuvada sonuç ne olursa olsun, bir milat olacak. Diyelim ki 1. olduk, 2. olduk ve ükleye döndük. Her şey yerli yerinde mi olacak. Biz elimizden geleni yapacağız. Bazı şeylerin değişmesi için bazen neticeler yetmiyor."

BU RESME GİRİN!
"Milli Takım Fransa EURO 2016'dan sonra 2018 Dünya Kupası hazırlıklarına başlayacak. Bu süreç ya benli ya da bensiz devam edecek" diyen Fatih Terim'in, basın mensuplarıyla selfie yaparken, iki kez "Arkadaşlar bu resme girin bir daha bulamazsınız" ifadesini kullanması da dikkatlerden kaçmadı.

OZAN'A 'SAÇINI KESTİR Mİ' DİYEYİM!
Terim, Hırvatistan maçı sonrası Ozan Tufan ve Emre Mor gibi oyuncuların eleştirilmesiyle ilgili olarak da şunları söyledi: "Ozan Tufan'ın saçı, Emre Mor'un Modric ile fotoğraf çektirmesi gündemoluyor, bunu anlamıyorum. Sosyal medya öyle bir mecra ki, birisi kuyuya taş atıyor, hadi uğraşın işiniz yoksa. Yalandan kabadayılığagerek yok, Ozan ile bu konuyu (saç düzeltme olayı polemiği)konuşmadım bile. Biz Ozan'a saçını önden biraz kestir mi diyelim?"

3 MADDEDE ÇOK ŞEY SÖYLEDİ!
1- Burada olmamız çok önemli.
2- İstikrarlı şekilde bu kupalarda olmak büyük başarı olur.
3- En büyük başarı gruptan çıkmak.

GÖZALTI PANİĞİ
Milli Takım'ın Marsilya kampında ilginç bir olay yaşandı. Salı akşamı A Milli Takımın idmanlarını drone ile çekmek için otel yakınında prova yapan TFF ekibinden iki kişiye Fransız polisi müdahale etti. Terör nedeniyle titiz davranan polisler, iki kişiyi "Keşif uçuşu mu yapıyor" şüphesiyle gözaltına almaya çalıştı. TFF görevlileri durumu anlatarak gözaltını engelledi.

KAYNAK:SÖZCÜ