Türkiye, 15. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda D Grubu'ndaki ilk maçında Hırvatistan ile karşı karşıya geliyor.

Başkent Paris'teki Parc des Princes Stadyumu'nda oynanacak olan mücadelede İsveçlli hakem Jonas Eriksson düdük çalacak.  

Ay-yıldızlı ekip, dördüncü kez mücadele edeceği Avrupa Şampiyonası'nda Hırvatistan karşısında alacağı galibiyetle hem turnuvaya moralli başlamak, hem de gruptan çıkma yolunda önemli bir avantaj elde etmenin hesaplarını yapıyor.

Kötü başladığı Euro 2016 Elemeleri'nde en iyi üçüncü olarak turnuva biletini kapan A Milli Futbol Takımı, oynadığı son 16 maçta sadece bir yenilgi aldı. Milliler, son 10 maçın ise birisi hükmen olmak üzere 9'unda sahadan galibiyetle ayrılmayı başardı.

Hırvatistan ise turnuvaya oldukça formda giriyor. Ante Cacic'in öğrencileri, oynadığı son 7 maçında yenilgi yüzü görmezken, bu maçlarda 6 galibiyet, 1 beraberlik aldı.

Hırvatistan, Euro 2016 Elemeleri'nde grubunu 20 puanla lider İtalya'nın ardından ikinci sırada tamamlayarak turnuvaya katılmaya hak kazanmıştı.

MUHTEMEL 11'LER

Türkiye: Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Hakan Balta, Caner Erkin, Ozan Tufan, Selçuk İnan, Arda Turan, Oğuzhan Özyakup, Hakan Çalhanoğlu, Burak Yılmaz.

Hırvatistan: Danijel Subasic, Darijo Srna, Domagoj Vida, Vedran Corluka, Ivan Strinic, Marcelo Brozovic, Luka Modric, Marko Pjaca, Ivan Rakitic, Ivan Perisic, Mario Mandzukic.