EURO 2020'de Türkiye ile İtalya'nın karşı karşıya geleceği açılış maçının oynanacağı Roma'nın, bu mücadeleye ev sahipliği yapıp yapmayacağı henüz kesinlik kazanmadı. 

UEFA, koronavirüs pandemisi koşullarına rağmen Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki maçları kısmi de olsa seyircili oynatmak isterken, ev sahibi kentlerden bir çoğu ne kadar minimum seyirciyi kabul edeceklerini Avrupa futbolunun yöneticilerine bildirdi.

Bu konuda UEFA'ya bir rakam iletemeyen ülkeler arasında yer alan İtalya'ya UEFA tarafından ek süre tanınırken, 19 Nisan'a kadar bu konudaki bildirimini gerçekleştirmesi istendi. 

İtalya Futbol Federasyonu yüzde 25 kapasiteyle maçın oynanmasına izin verse de ülkedeki bilim kurulunun itirazları dolayısıyla İtalya henüz bu rakamı resmi olarak kararlaştıramadı.

İtalya Bilim Kurulu Başkanı Franco Locatelli konuyla ilgili yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı;

"UEFA tarafından seyirci sayısı ibraz etmek için yapılan son başvuru tarihi gerçekçi değil çünkü virüsün yayılımını öngörmek zor"

Öte yandan İtalya'da Roma'nın ev sahipliğini riske attığı yönünde haberler medyada yer alırken, La Repubblica gazetesi "Türkiye-İtalya maçına ev sahipliği yapmak için üç alternatif belli oldu bile: İstanbul, Moskova veya Varşova" haberini okuyucuları ile paylaştı.

Kaynak: Fotomaç