EURO 2020'ye 3-0'lık İtalya mağlubiyeti ile başlayan Türkiye ikinci karşılaşmada bu kez Galler'e 2-0 yenildi.

İki maç sonunda puanla hanesine puan yazdıramayan ve kalesinde 5 gol görüp gol atamayan A Milli Takımımızın gruptan çıkabilmek için tek bir senaryosu kaldı.

Milliler ancak en iyi grup üçüncüleri arasına kalabilirse bir üst tura adını yazdırabilecek.

PEKİ MİLLİ TAKIMIMIZ GRUPTAN NASIL ÇIKAR?

EURO 2016'dan bu yana 24 takımla oynanan Avrupa Şampiyonası'nda 6 grup bulunuyor. Grubu ilk iki sırada bitiren takımlar halihazırda son 16 turuna yükseliyor. Ancak formata göre en iyi 4 grup üçüncüsü de son16 turunda yer alıyor.Böylece turnuvaya katılan 24 takımın 16'sı grup etabı sonrası yoluna devam ederken 8 takım veda ediyor.

ÜÇÜNCÜLÜK TÜRKİYE'YE YETİYOR MU?

Türkiye son maçında İsviçre'yi mağlup edip grubu üçüncü sırada tamamlarsa bu sonuç doğrudan yeterli olmuyor. A Milli Takımımızın gruptan çıkabilmesi için öncelikle grubunu üçüncü sırada bitirmesi, ardından da diğer gruplardaki sonuçları beklemesi gerekiyor. Grupların tamamlanmasının ardından kendi grubunu üçüncü sırada tamamlayan 6 takımdan 4'ü son 16 turuna yükselecek.

EURO 2016'DA ÜÇÜNCÜLÜK YETMEMİŞTİ

Türkiye, EURO 2016'da İspanya ve Hırvatistan mağlubiyetlerinden sonra son maçta Çekya'yı yenmiş ve grubunu üçüncü bitirmişti. Ancak diğer gruplarda elde edilen sonuçların ardından Türkiye'nin üç puanla grup üçüncülüğü yeterli olmadı ve turnuvadan elendi.

Kaynak: NTV Spor