Euro Cup'taki temsilcimiz Darüşşafaka, deplasmanda karşılaştığı Bayern Münih'i, 87-83 mağlup ederek adını finale yazdırdı.

Karşılaşma iki takımın karşılıklı basketleriyle başlarken 16-15 olan skoru ev sahibi Bayern 22-15'e getirerek önemli skor avantajı yakaladı. Temsilcimiz Michael Eric'in serbest atış çizgisinden isabetleriyle ilk çeyreği 22-17 tamamladı. 

İkinci çeyreğe Bayern etkili başlasa da çeyreğin son bölümünde Wilbekin'in etkili oyunuyla farkı azaltan temsilcimiz Darüşşafaka, ilk yarıyı 44-41 geride noktaladı. 

Üçüncü çeyrekte temsilcimiz Scottie Wilbekin'in liderliğinde oldukça etkili bir performans sergiledi ve son çeyreğe 64-66 önde girmeyi başardı. 

Son çeyrekte temsilcimiz skor üstünlüğünü korumayı başardı ve son bölümde yine Wilbekin'den gelen kritik isabetlerle karşılaşmadan 83-87 galip ayrıldı. 

Bu galibiyetle birlikte Darüşşafaka, yarı final serisinde skoru 2-0 yaptı ve adını finale yazdırdı. 

Bayern'de Reggie Redding 14 sayıyla takımının en skorer ismi olurken Devin Booker ve Vladimir Lucic de 13'er sayıyla maçı tamamladılar. 

Temsilcimiz Darüşşafaka'da Scottie Wilbekin 10/15 üçlük isabetiyle 41 sayı üreterek tarihi bir performansa imza attı. JaJuan Johnson'ın da 16 sayıyla oynadığı temsilcimizde Howard Sant-Roos 12 sayıyla maçı tamamladı.