THY Euroleague'de İspanya'nın Vitoria-Gasteiz kentinde gerçekleştirilecek Final Four'a yükselecek son takımı belirleyecek olan Anadolu Efes Barcelona eşleşmesinin son maçına Sinan Erdem ev sahipliği yaptı. Nefes kesen maçta Anadolu Efes 79-71 kazandı ve beş maçlık seriyi 3-2 kazandı ve Final Four biletini aldı.

Sezon başından bu yana favori konumunda olan sezonun üç en iddialı takımı Fenerbahçe Beko, Real Madrid ve CSKA Moskova adını Final Four'a yazdırmayı başarırken bu üç favorinin arasında yer alacak olan son takım Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Anadolu Efes oldu. Ergin Ataman'ın başantrenörlüğünü yaptığı Anadolu Efes, turu geçti ve Final Four'da Fenerbahçe Beko'nun rakibi oldu. Böylece tarihte ilk kez 2 Türk takımı Final Four'da yer alacak ve birbirlerine rakip oldu.


TARİHTE İLK KEZ İKİ TÜRK TAKIMI DÖRTLÜ FİNAL'DE
 

Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi play-off'unda İspanya ekibi Barcelona Lassa'yı 80-71 yenerek seride durumu 3-2 yaptı ve Dörtlü Final'e yükseldi.

Turu geçen Anadolu Efes, Dörtlü Final'in ilk maçında bir diğer Türk temsilcisi Fenerbahçe Beko ile karşılaşacak. Böylece tarihte ilk kez 2 Türk takımı Dörtlü Final'de yer alacak ve birbirlerine rakip olacak.


Kaynak:Sabah