Anadolu Efes‘in İspanyol ekibi Baskonia’yı ağırlayacağı karşılaşma, TSİ 20:30’da başlayacak. Maç beIN Sports 3 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.
Ev sahibi Anadolu Efes, 3 galibiyet ve 8 mağlubiyet ile Euroelague’in 15. sırasında yer alırken 5 galibiyet ve 6 mağlubiyeti bulunan Baskonia, 10. sırada yer alıyor. Anadolu Efes, karşılaşmadan galip ayrılması halinde Unicaja Malaga, Barcelona Lassa ve Kızılyıldız ile galibiyet sayılarını eşitleyebilir.
Geride kalan 11 haftada 14.2 sayı ve 7.3 ribaund ortalamalarıyla mücadele eden Vladimir Stimac, her iki alanda da Anadolu Efes’in lideri konumunda. 3.1 asist ortalamasıyla oynayan Krunoslav Simon ise Anadolu Efes’in en çok asist yapan ismi. Maç başına 1.6 blok ortalaması tutturan Bryant Dunston ise bu alanda takımının liderliğin yapıyor.
Baskonia’nın vazgeçilmez isimleri arasında yer alan Tornike Shengelia, maç başına yakaladığı 13.6 sayı ve 5.4 ribaund ortalamalarıyla takımının bu iki alandaki lideri konumunda. Anadolu Efes’in eski oyuncusu Jayson Granger, 5.7 asist ortalamasıyla Baskonia’nın en çok asist yapan oyuncusu olurken Baskonia’nın en çok blok yapan oyuncuları 0.5 ortalamayla Tornike Shengelia ve Johannes Voigtmann…


Kaynak:eurohoops.net