THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde yarın Zalgiris ile karşılaşacak Fenerbahçe Doğuş, tecrübesiyle dikkat çekiyor. Üst üste dördüncü kez Dörtlü Final'de yer alacak Sarı-Lacivertli ekibin kadrosundaki 15 oyuncudan 10'u bu seviyede daha önce en az bir kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Kalinic, MelihNunnally, Ahmet Düverioğlu, SloukasJan Vesely, Ali MuhammedDatome, Barış Hersek ve Egehan Arna geçen sene Fenerbahçe'yle Avrupa Şampiyonluğu'na ulaşmıştı.

SLOUKAS ZİRVEDE

Bu sezon takıma dahil olan Thompson, Nicola Melli, WanamakerGuduric ve Sinan Güler ise kariyerlerinde ilk kez bu turda mücadele edecek. Fenerbahçe'nin en tecrübeli ismi de üç Avrupa Şampiyonluğu bulunan Yunan oyuncu kurucu Sloukas. 27 yaşındaki basketbolcu, 3'ü Olympiakos'ta olmak üzere 6. kez Dörtlü Final için parkeye çıkacak.

AVRUPA 'FENERBAHÇE' DEDİ

Avrupa medya ve kulüplerinin basketbol uzmanları, zorlu organizasyonda parkeye çıkcak Fenerbahçe'yi Zalgiris karşısında oldukça şanslı görüyor. İşte Sarı-Lacivertli takım için yapılan yorumlar:

-Luca Chiabotti (La Gazzetta): Fenerbahçe, Zalgiris önünde favori. Ancak bu kesinlikle kolay bir maç olacağı anlamına gelmiyor. Son şampiyon Fenerbahçe, en keyif veren basketbolu oynayan Zalgiris'le harika bir maç yapacak.

-Dusko Savanovic (Bayern Münih): Fenerbahçe birçok yetenekli ve tecrübeli oyuncuya sahip. Turun mutlak favorisi. Tabii ki de Obradovic büyük etken. Zalgiris tüm sezon iyi oynadı ama yüzde 60'a 40 Fenerbahçe avantajlı

-Djordje Matic (Novosti): Zalgiris Final-Four'a üzerinde başarı baskısı olmadan geldi. Jasikevicius takımını mükemmel yönetti ancak şimdi karşısında Avrupa'da birçok kupa almış Obra var. Fenerbahçe tecrübesiyle ağır basıyor.

-Stavros Barbarousis (Eurohoops): İki takıma bakıldığında açık favori Fenerbahçe. Oyunun ritmi maçın galibini belirlecektir. Ancak büyük bir kalite ve tecrübeye sahip Fenerbahçe'nin Zalgris karşısında sorun yaşayacağını sanmam.


FENER BELGRAD'DA

Avrupa Ligi Dörtlü Finali için geri sayım sürerken Fenerbahçe Doğuş dün öğlen saatlerinde Belgrad'a gitti. Atatürk Havalimanı'ndan kalkan özel uçakla maçların yapılacağı şehre ulaşan Sarı-Lacivertli kafile, kalacağı otele yerleşmesinin ardından akşam saatlerinde ilk antrenmanını gerçekleştirdi.

EN ÇOK FENER TARAFTARI OLACAK

Dörtlü Final için 15 binin üzerinde basketbolseverin Belgrad'a geleceği açıklandı. Belgrad Turizm Organizasyonu Müdürü Milorad Popovic, "Basketbol karşılaşmaları için en fazla Türkiye'den sporseveri ağırlayacağız. En az 15 bin kişi bu organizasyonu takip etmek için Belgrad'a gelecek" dedi.