THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde CSKA Moskova'ya 86-80 yenilerek turnuvayı 4'üncü bitiren Fenerbahçe Ülker'in başantrenörü Zeljko Obradovic, "Maç sonucu değil ama son devre gösterdiğimiz tepki önemliydi" dedi.

Obradovic, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Tecrübem, bu tip maçların oynanmasının her zaman zor olduğunu gösteriyor. Oyuncuları motive etmek çok zor. Bu yüzden maç öncesi ilk yapmaya çalıştığım bu oldu. Oyunculara 'Kolay bir maç değil ama kulübünüz, buraya gelen taraftarlarınız ve kendinize saygı göstermeniz gerekir' dedim. Taraftarlara tüm kalbimle teşekkür etmek istiyorum. Olağanüstü bir destek verdiler. Her zaman buna sahip olmalıyız" değerlendirmesini yaptı.

48-24 geride kapattıkları ilk yarı için "Takımı böyle görmek üzücüydü" diyen Obradovic, "Her oyuncumu oynatmak istedim ama bazıları bu şansı çok kötü kullandılar. Takımda çok genç oyuncular var ve onlar da kişiliklerini bu maçlarda göstermeliler. 2. devre sahada olan oyuncularımı kutluyorum. Maç sonucu değil ama son devre gösterdiğimiz tepki önemliydi" diye konuştu.

Devre arasında oyuncularına mentaliteyi değiştirmeleri gerektiğini söylediğini aktaran Obradovic, "İyi bir tecrübe oldu. Nerede hata yaptığımızı, eksiklerimizi biliyoruz. Rakiplerden çok daha sert oynamamız gerekir" dedi.

Sırp teknik adam, "Büyük farka rağmen ikinci devre Fenerbahçe'nin canlanmasında Semih Erden çok önemli oldu. Neden Semih'i daha önce oyuna almadınız" sorusuna, "Bu takımı benden daha iyi kimse savunamaz. Kimi ne zaman oynatacağıma ben karar veririm. Buna sadece başkan karışabilir ve hoşlanmazsa 'Güle güle' der" yanıtı verdi. Obradovic, Semih'in sezon boyunca istikrarlı bir grafik çizmediğini de ifade etti.

THY Avrupa Ligi sayfasının kapattıklarını, şimdi ligdeki play-off maçlarına konsantre olmaları gerektiğini belirten Obradovic, Türkiye liginin özellikle takımdaki genç oyuncular için büyük bir fırsat olduğunu savundu.

Sırp çalıştırıcı, "Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde buradaki gibi en iyiler arasında olmak için gerekli her şeye sahip. Kulüp başkanımız ve sponsorumuzla oturup konuştuk. Aynı düşünceleri paylaşıyoruz. En iyi takımı kurup, kadroyu daha da iyileştirip bu düzeyde kalmaya devam edeceğiz" dedi.