Turkish Airlines EuroLeague’in onuncu haftasında Darüşşafaka Doğuş Volkswagen Arena’da, kendisiyle aynı galibiyet sayısına sahip olan Yunan temsilcisi Olympiacos’u ağırladı.
Baştan sona oyunun hakimi olan Olympiacos’a diş geçiremeyen Darüşşafaka Doğuş karşılaşmadan 77-71 mağlup ayrıldı ve üst üste üçüncü mağlubiyetini almış oldu.

Karşılaşma oldukça tempolu başladı. İki takım da potaya yaptığı hücumlarla savunmanın dengesini bozup pozisyonlar bulurken, Yunan ekibinde Vassilis Spanoulis’in kişisel becerileri farkı yaratan etken oldu. İkili oyunlarla kendine sürekli alan yaratan Spanoulis, asistleri ve sayılarıyla çeyreğin tamamında takımının skor anlamında önde olmasını sağladı.

Çeyreğin son bölümünde özellikle Brad Wanamaker’ın dış atışlarıyla ritim bulan Darüşşafaka Doğuş farkı kapayınca ilk çeyrek de Olympiacos’un 24-21 üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci çeyreğe iyi başlayan taraf ev sahibi oldu ve maçın ilk dakikalarından sonra ilk kez öne geçmeyi başardı. Ancak devamında organize hücum etmekte zorlanan Daçka, yaklaşık üç dakika boyunca sayı atamadı ve üstünlüğü de rakibine kaptırdı. Bu sürede Olympiacos 11-0’lık bir seri yakalayınca da David Blatt mola almak zorunda kaldı. Yeşil-Siyahlılar moladan etkili dönmeyi başarsa da Olympiacos’u yakalamayı başaramadılar ve Yunan ekibi soyunma odasına 43-34 önde girdi.

İlk iki çeyreğin aksine üçüncü çeyrek daha düşük tempoda başladı. Yaptığı top kayıpları ve faullerle dağınık bir görüntü çizen ev sahibi, hücumda da istediği düzeni bir türlü sağlayamadı.
Daçka’nın bocaladığı dönemi Olympiacos’un bu kez değerlendirememesi ise aradaki farkın 10-12 sayı arasına sıkışmasına neden oldu. Çeyreğin son bölümünde Bertans ve Wilbekin’in üçlükleriyle ateşlenen ve seyirciden de inanılmaz bir destek alan Darüşşafaka Doğuş, yakaladığı 8-0’lık seri ile farkı eritti ve son çeyreğe deplasman ekibinin 57-51üstünlüğüyle girildi.

Son çeyreğin genel havası da üçüncü çeyreğe benzer oldu. Dengeyi bozan isim ise pota altından bulduğu sayılarla Furkan Aldemir’di. Çeyreğin ortasından itibaren Furkan’ın bulduğu sayılara Wilbekin’in üçlükleri de eklenince salon bir kez daha ayağa kalktı. Farkı bitime beş dakika kala iki sayıya kadar inse de Darüşşafaka Doğuş bir kez daha son hamleyi yapmakta başarılı olamadı. Son dakikalarda elindeki avantajı iyi değerlendirip sakin kalmayı başaran Olympiacos, karşılaşmayı – kazanarak bu sezonki altıncı galibiyetini aldı ve Darüşşafaka
Doğuş’a üst üste üçüncü malubiyetini tattırdı.