Euroleague’in resmi internet sitesinde yer alan açıklamalarda, CSKA Moskova koçu Dimitris Itoudis Galatasaray’la ilgili tüm oyunculara yönelik bir değerlendirme yaparak şunları söyledi:

“İlk kez büyük ölçekli bir normal sezona sahip EuroLeague’e, geçen yılın EuroCup şampiyonu Galatasaray karşısında başlıyoruz. Yeni sezonla ilgili planları açık olan bir kulüp. Yönetim bir takım kadro değişiklikleri yaptı ve şu anda takımda 9 yabancı oyuncuları var. Oyunları guardlar Smith ve Dentmon’ın yaratıcılıklarından başlıyor. Fakat aynı zamanda farklı silahlar olarak Sinan Güler ve Diebler gibi EuroLeague tecrübesi de bulunan şutör oyunculara sahipler. Üç sayı noktasında sürelerini Schilb ve Preldzic ile paylaşan Micov var. Galatasaray’ın Daye ev Pleiss’tan oluşan şaşırtıcı bir uzun ikilisi var. Fakat bu pozisyonları Thompson ve Tyus ile kombinleyebiliyorlar. Bu oyuncular daha atletik ve Thompson da blokta iyi oynuyor. İstanbul ekibi ayrıca 14-15 bin seyircisinin de bütün gece sürecek olan harika desteğini alacak. Sakatlık sorunlarımız var fakat bunlar bahane olarak kabul edilemez. Şampiyonluk unvanımızı korumalıyız ve bunun için de motivasyonla, adanmışlıkla ve kararlılıkla oynamak zorundayız. Çok zor bir maç olmasını bekliyorum.”

Nando De Colo: Galatasaray Bize Karşı Yüksek Motivasyonlı Olacak

Rus ekibinin Fransız yıldızı Nando De Colo ise “Sezonun ilk maçı olacak ve Galatasaray’ın EuroLeague’e dönüşündeki ilk maçında bize karşı çok motive olacağını düşünüyorum. Çok ilginç bir maç olmasını bekliyorum çünkü çok kalabalık bir taraftar topluluğu önünde çok iyi bir salonda oynayacağız. Galatasaray iyi bir takım, agresif oynayacaklar ve bu yüzden en iyi kalitemizi göstermek için hazır olmalıyız” ifadelerini kullandı.