2015 yazında Fenerbahçe'ye katılan ve Türk basketbol tarihinde Euroleague finali oynayan ilk takımın en önemli parçalarından biri olan Ekpe Udoh, bu sezon Fenerbahçe'nin en büyük yıldızı konumunda. Geçtiğimiz hafta CSKA Moskova deplasmanında alınan kritik zaferde başrolü oynayan 29 yaşındaki basketbolcu, blog sitesinde 2016 yılını anlattı.

İşte Udoh'un 2016 özeti... 

2016 muhtemelen hayatımın en güzel yılı. Bunun en büyük nedeni geçtiğimiz yıl içerisinde Avrupa'daki basketbola aşık olmamdı. 3 şampiyonluk; Türkiye Kupası, lig şampiyonluğu ve Cumhurbaşkanlığı Kupası kazanan bir takımın parçasıydım. Euroleague'de şampiyonluk maçına çıktık ama son anda kaybettik. Bu yıl basketbol aşkımın yeniden tutuştuğu ve sahadaki etkimi gösterip saha dışında da gülümseme ile gezdiğim bir yıldı.

''Hidayet Türkoğlu Fenerbahçe'ye gelmemde yardımcı oldu'' 

2015 benim için zordu. NBA'de kayda değer süre almadım. Bu benim basketbol aşkıma darbe vurdu. Ancak her zaman tanrının bir planı vardır. 2015 ile ilgili bir diğer olumlu notum Hidayet Türkoğlu ile arkadaş olmamdı. Kim bilebilirdi ki arkadaşlığımız pekişecek ve benim Fenerbahçe'ye gitmemde yardımcı olacak? Yani eğer onu görürseniz ona bir beşlik verin!

''ABD çok güzel bir yer ama gücünü nasıl kazandığı ürkütücü'' 

2016 benim için gerçekten acayip bir yıldı. Dünyanın farklı yerlerini görmek ve farklı kültürlerini öğrenmek mükemmeldi. Yurt dışındayken ABD'nin tarihini de daha yakından öğreniyorsunuz. Yanlış anlamayın; ABD çok güzel bir yer ama gücünü nasıl kazandığı ürkütücü. Okulda öğrendiklerimiz sadece gerçeklerin yarısıymış. Yurt dışının en güzel yanlarından biri yemekler. Yemekler ABD'den daha taze. Türkiye'deki deniz ürünleri hakkında hiç başlamayayım. İnanılmaz.

''Türkiye'ye gelmek kariyerimdeki en iyi karadı'' 

2016 benim için doğru yöne atılmış bir adımdı. Başarılarımız üzerine inşaa etmek, Fenerbahçe ile Euroleague kupasını kazanma fırsatı, her gün daha fazla çalışmamı sağlıyor. Aynı zamanda İstanbul'daki okullara giderek onlarla konuşmak çok eğlenceli. Türkiye'ye gelmek kariyerimdeki en iyi karadı. Dünyadaki sınırsız fırsatlar karşısında gözümün açılmasını sağladı.