Fenerbahçe Beko, THY Avrupa Ligi’nde ilk devreyi Fransa'da kapatacak. Temsilcimiz, 17. hafta karşılaşmasında deplasmanda Asvel ile karşı karşıya gelecek.

Fenerbahçe Beko, 16 maçta 7 galibiyet elde etti. Çıkışa geçen sarı-lacivertliler, son 4 maçta sırasıyla Monaco, Zenit, Maccabi Tel Aviv ve Baskonia’yı mağlup etti.

Sezon boyunca hücumda sıkıntı yaşayan Alexander Djordjevic’in ekibi, bu 4 mücadelede 86 sayı ortalama tutturarak, etkili bir performans sergiledi.

Jan Vesely 13,9, Nando De Colo ise 12 buçuk sayı ortalama ile takımın en skorer isimleri durumunda.

Fenerbahçe Beko’da uzun rotasyonunda ise eksikler dikkat çekiyor. Uzun süredir oynayamayan Danilo Barthel’in yanı sıra Devin Booker ve Ahmet Düverioğlu’nun da sakatlıkları bulunuyor. Bu üç oyuncu, Asvel deplasmanında forma giyemeyecek.

Asvel de Fenerbahçe Beko gibi 7 galibiyet aldı. Fransız ekibi, temsilcimizin aksine son 4 maçını kaybetti. Lyon temsilcisi, sırasıyla Bayern Münih, Baskonia, Zenit ve Olympiakos’a yenildi.

TJ Parker’ın ekibi, son 3 iç saha maçından da mağlup ayrıldı. Elie Okobo, 16,6 sayı ortalama ile Asvel’in en skorer ismi.

Asvel ile Fenerbahçe Beko bugüne kadar 8 kez karşı karşıya geldi. Temsilcimiz, 7 maçı kazanarak rakibine büyük bir üstünlük kurdu.

İki ekibin 9’uncu mücadeşesi saat 23.00'te başlayacak.

KAYNAK: TRT Spor