Fenerbahçe Beko'da geçtiğimiz sezonda bu yana sakatlıklarla boğuşan ve bu sezon henüz resmi maçlarda forma giyemeyen Çekyalı yıldız basketbolcu Jan Vesely, sarı-lacivertlilerin Euroleague'in 2. haftasında oynayacağı Kızılyıldız deplasmanı maç kadrosuna dahil edildi.

Geçtiğimiz sezonki sakatlığı sebebiyle yaz aylarında gerçekleşen FIBA 2019 Dünya Kupası'nda da ülkesi Çekya'yı yalnız bırakmak zorunda kalan Vesely, yeni sezonun başlamasıyla birlikte salonda yapılan çalışmalara deavm etmiş ve fizyoterapistle eşliğinde çalışmıştı.

Uzun sıkıntısı transfere zorladı

Fenerbahçe Beko'nun geçtiğimiz sezon yaşadığı uzun oyunculardaki sakatlık problemi bu yaz takımı uzun oyuncularla doldurmasını sağladı. Özellikle Lauvergne ve Vesely'den kritik maçlarda yararlanılamaması, Derrick Williams gibi geçen sezona Bayern Münih'te damga vuran bir ismin takıma katılmasını sağladı.

Bununla beraber yaz dönemini kontratsız olarak geçiren ve Fenerbahçe Beko'da misafir oyuncu olarak idmanlara katılan Vladimir Stimac ile de 3 aylık sözleşme yapıldı. 

Kızılyıldız maçı eksikleri

Sarı-lacivertlier'in Belgrad kafilesine henüz sakatlığından kurtulamayan Joffrey Lauvergene de dahil edilmedi ve oyuncu, İstanbul'da kalarak fizyoterapistiyle çalışmalarına devam edecek. Öte yandan kadroya sakatlığı nedeniyle alınmayan iki ismin Egehan Arna ve Ergi Tırpancı olduğu açıklandı.

Fenerbahçe'nin Euroleague yolu

Euroleague'in ilk haftasında Real Madrid deplasmanından 81-77 mağlup ayrılan Sarı-lacivertliler, ikinci maçını da deplasmanda Kızılyıldız karşısında oynuyor.  Sırbistan'daki maçtan sonra evine dönecek olan Fenerbahçe, kendi sahasında Baskonia ile karşı karşıya gelecek ve ardından Emporio Armani Milano ve Maccabi Tel Aviv deplasmanlarına gidecek.

Sarı-lacivertliler böylece Avrupa'daki ilk 5 maçının 4'ünü deplasmanda oynamış olacak.

Kaynak:Asist Analiz