Turkish Airlines Euroleague‘in 24. haftasında temsilcimiz Fenerbahçe Doğuş deplasmanda konuk olduğu Real Madrid karşısında 86-83’lük skorla kazandı.

Bu sonuçla temsilcimiz Fenerbahçe 17 galibiyet 7 mağlubiyet ile yoluna devam ederken, Real Madrid ise 14 galibiyet 10 mağlubiyet ile düşüş yaşadı.

Fenerbahçe, hakemlerin enteresan düdüklerine ve geriden gelmesine rağmen Real Madrid karşısında zafere ulaştı. Temsilcimiz aynı zamanda ikili averajı da eline aldı ve İspanya’dan istediğini alarak dönüş biletini cebine koydu.

Dengeli başlayan maçın ilk çeyreğinde Fenerbahçe sakatlıktan dönen Luigi Datome ve James Nunnally ikilisiyle etkili olurken, Real Madrid’i ise ayakta tutan genç yıldızı Luka Doncic oldu. İlk çeyrek 20-20 eşitlikle sonuçlandı.

İkinci çeyrekte ev sahibi ekip, kontrolü eline alırken, Doncic’in yıldızlaştığı ve oyuna giren her oyuncunun katkı yapmasıyla bir adım öne çıkan taraf oldu. Bu çeyrekte Fenerbahçe savunmada biraz olsun düşerken, soyunma odasına Real Madrid 45-40’lık avantajla gitti.

İlk devrede ev sahibi ekip tam 24 kez çizgiye gelirken, başta Zeljko Obradovic olmak üzere, Fenerbahçe cephesi bazı düdüklere anlam veremedi.

Fenerbahçe üçüncü çeyreğe de James Nunnally ve Luigi Datome’nin etkili oyunuyla başlarken, çeyreğin ilk 4 dakikasına skor 54-54 oldu. Fenerbahçe çeyreğin son dakikalarında skor avantajını eline aldı ve Madrid’in öne geçme çabalarına rağmen son çeyreğe 68-65’lik skorla girdi.

Son çeyreğe de iyi başlayan Fenerbahçe, son 5 dakikalık bölüme girilirken skorda 75-71’lik üstünlük yakaladı. Maçın son 5 dakikalık bölümünde ise müthiş bir mücadele vardı. Adeta Final Four havasında geçen maçta, Fenerbahçe bu dakikalarda kaçan, Real Madrid kovalayan taraf oldu.

İlk maçı evinde kaybeden 77-79'luk skorla 2 sayı farkla kaybeden Fenerbahçe Doğuş, deplasmanda 3 sayı farkla 83-86 yendi ve hem rövanşı aldı ve İspanya’dan zaferle ayrıldı.

Real Madrid‘te Luka Doncic 14 sayı-4 asist yaparken, Anthony Randolph 9 sayı-4 ribaunt, Facundo Campazzo 11 sayı-5 asist, Jaycee Carroll 15 sayı-1 ribaunt ve Gustavo Ayon 9 sayı-6 ribaunt yaptı.

Fenerbahçe‘de James Nunnally 16 sayı-1 asist yaparken, Kostas Sloukas 20 sayı-4 asist, Luigi Datome 17 sayı-2 ribaunt, Jason Thompson 6 sayı-6 ribaunt, Ahmet Düverioğlu 5 sayı-2 ribaunt, Nikola Kalinic 7 sayı-1 ribaunt ve Marko Guduric 3 sayı-3 asist yaptı.