Fenerbahçe Doğuş, THY Euroleague’de 5. haftada yarın İspanyol temsilcisi Valencia’yı konuk ederken, 2 oyuncusu tarihi bir performansın eşiğinde bulunuyor.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda saat 20.45’te oynanacak olan maç öncesi, sarı-lacivertli oyunculardan İtalyan forvet Luigi Datome (994) 6, Nicola Melli (983) ise 17 sayı kaydetmesi durumunda, Euroleague’de bin sayı barajını geçecek.

THY Euroleague’in son şampiyonu Fenerbahçe Doğuş, bu sezona iyi başlayamazken, ligde ilk 4 maçta ikişer galibiyet ve mağlubiyeti bulunan sarı-lacivertliler, taraftarı önünde Valencia karşısında kazanmak istiyor.

İSPANYOLLAR SERİYİ SÜRDÜRMENİN PEŞİNDE!

Valencia, ise geçen sezon İspanya Ligi (Liga Endesa)’ni şampiyon tamamlayarak katılmaya hak kazandığı Euroleague’de ilk hafta Rusya deplasmanında Khimki’ye yenilirken, daha sonraki 3 haftada Anadolu Efes, Baskonia ve Unicaja Malaga’yı mağlup etmeyi başardı. İspanyol temsilcisi, İstanbul’da da 3 maçlık galibiyet serisini sürdürmeyi hedefliyor.

İKİ TAKIM ARASINDA BERABERLİK VAR!

Fenerbahçe Doğuş ve Valencia, Euroleague’de bugüne dek iki kez karşılaşırken, 2010-2011 sezonundaki Top 16 grubundaki maçlarda sarı-lacivertliler, İstanbul’da rakibini 75-73 mağlup ederken, İspanya’da ise 82-68 mağlup olmuştu.