Euroleague'deki temsilcimiz Fenerbahçe, İspanyol devi Real Madrid'den geçen yılın rövanşını aldı ve seriyi 3-0 kazanarak tarihinde 2. kez adını Euroleague Final Four'a yazdırdı.

Obradovic yönetiminde aynı başarıyı üst üste 2. kez tekrarlayan Sarı-Lacivertliler, bu kez şeytanın bacağını kırıp kupayı kazanarak tarih yazmak için mücadele edecek.

FİNAL FOUR NE ZAMAN, NEREDE?

Fenerbahçe'nin Euroleague Final Four'daki ilk rakibi İspanya'nın köklü kulüplerinden Laboral Kutxa oldu. Eski Anadolu Efes antrenörü Velimir Perasovic'in yönetimindeki Laboral'in kadrosunda Ioannis Bourousis, Mike James, Davis Bertans gibi dikkat edilmesi gereken oyuncular bulunuyor.

Fenerbahçe ve Laboral'den sonra, Euroleague Final Four'da boy gösterecek diğer ekip ise CSKA Moskova... Rus temsilcisi kupanın önemli favorilerinden biri olarak gösteriliyor.

Euroleague Final Four'da mücadele edecek son takım ise Barcelona-Lokomotiv Kuban eşleşmesinin galibi olacak

EUROLEAGUE FİNAL FOUR NE ZAMAN NEREDE HANGİ KANALDA?

Fenerbahçe ile birlikte 4 takımın Avrupa'nın en iyisi olmak için kapışacağı Euroleague Final Four'u, 13-15 Mayıs tarihlerinde Almanya'nın Berlin kentinde düzenlenecek. Final Four'da ilk maçlar 13 Mayıs Cuma günü oynanırken, Fenerbahçe Laboral Kutxa maçı TSİ 19.00'da başlayacak. Final Four'da ilk maçların ardından oynanacak 3'lük mücadelesi ve final maç ise15 Mayıs Pazar günü oynanacak.

TARİH TEKERRÜR EDER Mİ?

Daha önce 2009 yılında da Euroleague Final Four organizasyonu düzenleyen Berlin, 6 yıl sonra bir kez daha bu önemli organizasyona ev sahipliği yapacak. 2009'da Barcelona, CSKA Moskova, Olympiakos ve Panathinakos'un katıldığı 4'lü finalde gülen taraf, finalde CSKA Moskova'yı yenen Panathinakos olmuştu. O dönemde Yunan temsilcisinin başında kupayı kaldıran isim, şu anda Fenerbahçe ile Final-Four heyecanı yaşayacak Obradovic olmuştu.