Darüşşafaka Doğuş yöneticisi İbrahim Kutluay NTV Spor’da yayınlanan Euroleague Özel programına açıklamalarda bulundu..

Kutluay kendileri için en önemli başarının, Darüşşafaka bünyesinde okuyan çocuklara THY EuroLeague maçı izlettirmenin, onları bu yolla gülümsetmenin olduğunu belirtti.

İşte Kutluay'ın Açıklamaları;

"Darüşşafaka 150 yıllık bir müessese 101 yıllık bir spor kulübü. Bugün binlerce çocuğa yuva olmuş kucak açmış bir müessese. Biz Doğuş Grubu olarak Darüşşafaka ile işbirliğine imza attığımız ilk günden itibaren tamamen tüm plan ve programımızı Avrupa Kupası oynamak, Euroleague’e katılmak üzere programlamıştık. Tekrar söylemek istiyorum Darüşşafaka Cemiyeti’nin kucak açtığı o binlerce çocuğun yüzündeki en ufak bir tebessüm bizim tüm takım başarılarımızdan çok daha önemli. Bugün o çocukların gülümsemesini görmek, onlara bir Avrupa Kupası maçı izlettirmek bir Barcelona’yı bir Real Madrid o salonlara getirip o çocuklarımıza bu imkânları sağlandığını görmek bizim için tüm sportif başarıdan çok daha önemli.”

İbrahim Kutluay geçtiğimiz yıl uyguladıkları Oyunda Kal projesini bu sene EuroLeague’in One Team projesi ile birleştireceklerini açıkladı:

Şimdi biz Oyunda Kal projesini hayata geçirdiğimizde çocukları basketbola yönlendirmek için birçok etkinlik yaptık. Euroleague’in One Team adı altında bir sosyal sorumluluk projesi var. One Team ile Oyunda Kal’ı biz birleştirip daha geniş kitlelere bu platformu yaymak için bir işbirliği yapmak istiyoruz.”