Euroleague 25. hafta maçında Panathinaikos ile Barcelona arasında oynanan maç sonrasında müsabakanın hakem üçlüsü Luigi Lamonica, Damir Javor ve Emin Moğulkoç saldırıya uğradı.

Maçın ardından OAKA Salonu’nun 5 kilometre uzağında taksiyle kaldıkları otele giden hakemlere yabancı bir grup saldırdı. Faillerin kimliği henüz tespit edilemese de Pana taraftarı oldukları tahmin ediliyor. Saldırganların taksinin arka camını kırdıkları belirtildi.

Üçlü arasında en ağır yaralanan, tecrübeli hakem Luigi Lamonica. Gece saatlerinde yaşanan olayın ardından 54 yaşındaki İtalyan hakem hastaneye kaldırıldı. 

Konuyla ilgili olarak iletişime geçtiğimiz Emin Moğulkoç; olay anını ve yaşananları bir spor gazetesine anlattı. Moğulkoç şöyle konuştu:

“Ortada oturduğum için olaydan çok fazla etkilenmedim yalnızca cam kırıkları geldi üzerime. Bana bir şey olmadı. Lamonica’nın yüzünde cam parçacıkları nedeniyle kesikler meydana geldi.

OAKA’dan çıktıktan yaklaşık 5 dakika sonra gerçekleşti olay. Yoldaydık, trafik de vardı… Motosikletli iki kişi yaklaştı, vurdular cama, cam kırılınca yaralanma oldu.

‘HOLİGAN OLUP OLMADIKLARINI BİLEMİYORUZ’

''Holigan olup olmadıklarını hiç bilmiyoruz çünkü motosikletin plakası yoktu, yüzleri kapalıydı, üzerlerinde bir kulübe taraf olduklarına dair bir şey yoktu açıkçası. Polis araştırıyor. Sanırım yol üzerindeki güvenlik kameralarına bakılacak. Araştırma sonunda belli olacaktır. Herhangi bir görüntü veya benzer bir şey yok elimizde. Olayın maçla ilgili olup olmadığı yönünde bir bilgimiz yok. Maç zaten ‘normal’ bitti. Çıkarken kimse bize herhangi bir tepkide de bulunmadı. Aslında elimizdeki veriler bu kadar. Herkesin gözü direkt olarak Panathinaikos’a gidiyor belki Panathinaikos holiganlarıdır belki de değildir. Net bir şey söylememiz mümkün değil.''