Madrid'deki özerk yönetim binasında düzenlenen etkinlikte konuşan Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, 8 kez ile bu kupayı en çok kazanan antrenör olması sebebiyle yöneltilen bir soruya, "Kupayı kazanmanın hiçbir sırrı yok. Çok çalışacaksın o kadar" dedi.

Real Madrid'e karşı bu sezon hiç oynamamalarına rağmen İspanyol ekibini yeterince tanıdığını söyleyen Obradovic, "Bu maç için hazırız" yorumunda bulundu. Obradovic, kafasında düşünecek çok şey olduğunu belirtip, "Yanımda sezonun en değerli oyuncusu oturuyor. Onu tercih etmezsem herkes bana 'Dörtlü Final'de nasıl olur da Bjelica'yı ilk 5'te oynatmıyorsun?' diye soracaktır ama böyle" şeklinde konuştu.

"Buraya tatile gelmedik"
THY Avrupa Ligi'nde 2014-2015 sezonunun En Değerli Oyuncusu (MVP) seçilen Fenerbahçe Ülker'in Sırp basketbolcusu Nemanja Bjelica da "İlk olarak benim için oy kullanan herkese ve gösterdiği destek için tüm aileme teşekkür ederim. Burada olmak benim ve takımım adına tarihi bir an. Takım arkadaşlarıma, antrenörümüze ve camiamıza teşekkürler" ifadelerini kullandı.

Dörtlü Final'de olmayı hak ettikerini kaydeden Bjelica, "Belki antrenörümüz tecrübeli olduğundan onun için değil ama takım, kulüp ve oyuncular için tarihi bir an. Bizim için inanılmaz. Buraya tatile gelmedik. Kupa için savaşacağız. Oynayıp, kazanmaya geldik" değerlendirmesini yaptı.

Bjelica, Obradovic'in kendisi için çok özel olduğunu vurgulayarak, "Ondan çok şey öğrenilebilir. Sadece basketbol değil, hayat üzerine de çok şey öğreniyorum. Büyük bir insan. Fenerbahçe'ye onun için geldim. Eğer birkaç yıl önce şu anda bulunduğum yere geleceğim söylenseydi 'deli misin?' derdim ama evet buradayım" diye konuştu.

Öte yandan Real Madrid'in tecrübeli basketbolcusu Felipe Reyes ise "Real Madrid futbolda dün Juventus'a elendi. Futbolda bu sezon kupa kazanamayacak. Bu basketbol takımının üzerinde daha fazla mı baskı kuruyor?" şeklindeki bir soruya, "Madridliler için zor bir an ama bizim üzerimizdeki baskı her zamankinden farklı değil. Son 2 yıldır finalde kaybediyoruz ve bu kez evimizde oynuyoruz. Önümüzde 2 büyük savaş var" cevabını verdi.

THY Genel Müdürü Temel Kotil de Avrupa Ligi ile sponsorluk anlaşmalarının 2020 yılına kadar süreceğini hatırlatıp, gelecek yıllarda İstanbul'da da bir Dörtlü Final yapılmasını arzu ettiğini söyledi.