Basketbolda THY Avrupa Ligi’nde 2015-2016 sezonunun en iyi başantrenörü, Rus ekibi CSKA Moskova’nın Yunan çalıştırıcısı Dimitris Itoudis oldu.

Avrupa Ligi’nde, 2005 yılından bu yana eski Rus başantrenör Alexander Gomelsky adına verilen sezonun en iyi çalıştırıcısı ödülüne, yapılan oylama sonucunda Itoudis layık görüldü. Yunan başantrenör, CSKA Moskova’nın başında THY Avrupa Ligi finalinde Fenerbahçe’yi yenerek takımını şampiyonluğa ulaştırmıştı.

Oylamada Itoudis’in ardından Rus ekibi Lokomotiv Kuban’ı THY Avrupa Ligi’nde geçen sezon Dörtlü Final’de üçüncü yapan Yunan başantrenör Georgios Bartzokas, ikinci oldu. Dörtlü Final’de Fenerbahçe’yi finale taşıyan Sırp başantrenör Zeljko Obradovic ise üçüncü sırada yer aldı.

Geride kalan sezon Laboral Kutxa’yı Dörtlü Final’e taşıyan Anadolu Efes’in yeni başantrenörü Hırvat Velimir Perasovic ise oylamada kendine dördüncü sırada yer buldu.

İki sezondur CSKA Moskova’da görev yapan ve başkent ekibine 2015 ve 2016’da lig şampiyonluğu yaşatan Itoudis, Yunan takımı Panathinaikos’ta 1999-2012 yıllarında Obradovic’in yardımcılığını üstlenmişti. Itoudis, 2013-2014 sezonunda Spor Toto Basketbol Ligi takımlarından Banvit’te de görev yapmıştı.

Geçen sezon bu ödülü Real Madrid’le lig ve Avrupa’da şampiyonluk yaşayan İspanyol Pablo Laso kazanmıştı.