THY Euroleague Final Four 2017 final maçı öncesi taraflar basın toplantısında görüşlerini bildirdiler. 

İşte öne çıkanlar;

Printezis: Çok önemli final oynamak, büyük bir onur kulübümüz için, çok zor ve uzun bir sezondu, dün de çok zor bir maç oynadık. Dinlenip diğer finale odaklanıyoruz ve umarım kazanan taraf oluruz.
 
Sfairopoulos: F4 oynamaya geldiğinizde final de oynamaya hazırsınızdır. Çok zor bir maçtan sonra diğer zorlu maça hazırlanıyoruz. Geçtiğimiz senelerden beri bu zor mücadele için çalışıyoruz ve bunun sonunda burada olmak çok güzel bir duygu.
 
Obradovic: Bir F4 daha olduğu için çok mutluyum, oyuncularıma teşekkür ederim. Çok konsantre ve maça hazırlardı, kendi şehrimizde kendi taraftarımızla F4 oynuyoruz. Umarım basketbolseverler iyi bir maç izler.
 
Ekpe: Çok zorlu bir maçtı ve önümüzde kupa için 40 dakika kaldı.
 
Printezis: Büyük oyuncu ve büyük lider olmak arasında dün geceki gibi büyük bir fark var. Eğer oyununuz çözüm olmuyorsa farklı bir çözüm yolu yaratmalısınız, bu lider özelliğidir.
 
Udoh: Sadece 40 dakika kaldı, nasıl oynadığınız çok önemli değil, kupayı almak önemli olan.
 
Sfairopoulos: Normal sezon ve final maçı çok farklı iki dönem olacak bizim için. Küçük noktaları değiştirebilirsiniz normal sezonda ancak final maçında herşey farklı olur. Fener en iyi sezonunu yaşıyor bence ve en iyi Euroleague koçu, Avrupalı koç var başlarında ve taraftar avantajları var. Biz şansımız için son dakikaya kadar savaşacağız.
 
Obradovic: Olympiacos’a büyük saygım var, çok zor bir yoldan buraya geldiler ve sahaya karakter koydular, nasıl oynanması gerektiğini biliyorlar. Burada kendi evimizdeyiz ve çok formdayız doğru ancak favori de olsanız final maçları her zaman zordur.
 
Obradovic: Yarı finalden önce Llull’u tutun dedim 28 attı, biz oyuna odaklanmalıyız, özellikle bir oyuncunun altını çizemeyiz savunmak için. Olympiacos dün bench oyuncuları sayesinde geri geldi, bu ana planda olmayan bişeydi.
 
Obradovic: Finallerde herşey önemlidir, günün sonunda 40 dakika sahada konsantre olmalısınız. Bu bence herşeyden önemlidir.
 
Printezis: Burası F4 ve tek maç var artık. 2015’i unutmuş değiliz, dün kazandık ancak herşey bitmedi bu yüzden de sevinmedik. Önümüzde bir final maçı var sonuçta. Sfairopoulos: Kimin kaç attığı değil takımın nasıl oynadığı önemli. biz onları durdurmayı planlıyoruz, kısaları uzunları takım olarak. takım olarak bunu yapmalıyız, bireysel değil, maksimum performansla. önemli olan takım ve oyuncu olarak konsantre olup sahada kalabilmek.
 
Obradovic: Burada en iyi takımlar var. önemli olan burada olabilmek. Kime karşı oynadığımız önemli değil biz kupa için oynuyoruz. Olympiacos çok tecrübeli biz bunu biliyoruz. Obradovic: İnanıyorum ki takımdaki herkes yarın maç olduğunu bilecek kadar zeki, bu yüzden bir kutlama olmadı soyunma odasında. Sevinmeye vakit yok çünkü önümüzde final var. F4 burada ve burada çok taraftarımız var, onlara teşekkür ederim ancak onlardan Olympiacos takımı ve taraftarlarına iyi bir ev sahipliği yapmalarını istiyorum.