Fenerbahçe DoğuşTHY Avrupa Ligi play-off çeyrek final ilk mücadelesinde bugün sahasında İspanya temsilcisi Baskonia ile karşı karşıya gelecek. Ülker Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma, saat 20.15'te başlayacak. Mücadele, beIN Sports 3'ten naklen yayınlanacak. Sarı-Laciverli ekip, ligde normal sezonu 21 galibiyet, 9 mağlubiyetle 2. sırada tamamlamış ve 16 galibiyet, 14 mağlubiyetle 7. sırada yer alan Baskonia ile eşleşmişti.

SAHA AVANTAJI FENER'DE 

Üç galibiyete ulaşacak takımın 18-20 Mayıs'ta Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenecek Dörtlü Final'e yükseleceği eşleşmede saha avantajı Fenerbahçe'dan yana. İlk 2 karşılaşması, Fenerbahçe Doğuş'un sahasında oynanacak serinin ikinci mücadelesi cuma günü yine Ülker Spor Salonu'nda yapılacak.

OBRADOVİC İLK PEŞİNDE

THY Avrupa Ligi'nde efsane olan başantrenör Zeljko Obradovic, kariyerinde bir ilke daha imza atmak istiyor. Sırp hoca Obradovic, çalıştırdığı bir takımı THY Avrupa Ligi'nde ilk kez üst üste 4. kez Dörtlü Final'e taşımayı hedefliyor. Obradovic, daha önce çalıştırdığı Panathinaikos'u 1999- 2002, Fenerbahçe'yi ise 2014-2017 yıllarında 3 sezon üst üste Dörtlü Final'e çıkarmıştı.

22 SEZONDA 9 KUPA KALDIRDI

Avrupa Ligi'nde ilk kez 1991'de boy gösteren Sırp başantrenör, bu kulvarda mücadele ettiği 22 sezonda ulaşılması güç bir başarı yakaladı. Bu organizasyonun en başarılı başantrenörü olan ve 9 kez kupa sevinci yaşayan Obradovic, 23. sezonunu geçirdiği Avrupa Ligi'nde 16 defa takımlarını Dörtlü Final'e taşıdı.