29. hafta mücadelesinde Vesely, Sloukas, Lauvergne gibi yıldızlarından yoksun gittiği Milano deplasmanında 24. galibiyetine ulaşan temsilcimiz, normal sezonu lider bitirmeyi garantiledi, bu başarıya ulaşan ilk Türk takımı olma unvanını da elde etti.

4 sezondur Final Four'da boy gösteren, bunların son 3'ünde final oynarken, bir kez de şampiyonluğa ulaşarak Türk basketbolunda tarihe geçen Fenerbahçe Beko, Avrupa'nın en çok saygı gören takımı konumuna çıkarken, başarılarına her gün bir yenisini ekliyor.

Milliyet'te yer alan habere göre; Milano deplasmanına 3 önemli eksikle giderken, tüm basketbolseverlere 'Ama Obradovic var' güvenini veren sarı-lacivertli ekip, kendisine inananları yine yanıltmadı, farklı kazanmayı başardı. Normal sezonu lider bitirmeyi başaran ilk Türk takımı olan Fenerbahçe Beko'nun yeni hedefi, normal sezonun son maçında evinde Maccabi Tel Aviv'i de devirmek ve bir kez daha tarihe geçmek.

Sezonun geri kalanında iç sahada oynadığı 14 maçı da kazanan Fenerbahçe Beko, 15'te 15 yapması durumunda Euroleague'in yeni formatında evindeki tüm maçları kazanan tek takım olacak ve bir kez daha adını tarihe yazdıracak. 

Rakibini bekliyor

Normal sezonu lider bitiren ve play-off'ta 8. sırada yer alacak takımı beklemeye başlayan Fenerbahçe'nin rakibi, son hafta oynanacak maçların ardından belirlenecek. Temsilcimiz, Olimpiakos, Maccabi, Panathinaikos, Baskonia, Zalgiris, Milano gibi ekiplerden bir tanesiyle eşleşecek ama rakip kim olursa olsun, saha avantajı elinde olacak. 

Öte yandan normal sezonu 4. bitirmeyi garantileyen Anadolu Efes'in de rakibi netleşti. Barcelona, Buducnost'u devirerek, normal sezonu 5. tamamladı. Anadolu Efes ile Barcelona arasındaki çeyrek final serisinde de saha avantajı temsilcimizde olacak.




Kaynak:Milliyet