Ligde ikinci devre başladı, 18. hafta mücadelesinde Erol Bulut yönetimindeki Evkur Yeni Malatyaspor, Kemal Özdeş'in çalıştırdığı Göztepe'yi ağırladı. Hafttaya 29 puanla üçüncü sırada giren Yeni Malatyaspor, 22 puanı bulunan Göztepe'yi 3-2 yenerek maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Karşılaşmada gol perdesi erken açıldı! Gelişen atakta altıpasta Ahmed İldiz'in pasında topla buluşan Ömer Şişmanoğlu, yaptığı vuruşla henüz 1. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi.

Göztepe bu gole 20. dakikada cevap verdi: Kullanılan uzun taç atışının ardından ceza sahası içinde oluşan karambolde, Halil Akbunar yerdeyken önünde bulduğu topu çok şık bir vole vuruşuyla ağlarla buluşturdu.

Evkur Yeni Malatyaspor, 32. dakikada bir kez daha öne geçti: Erkan Kaş'ın sol kanattan yaptığı ortaya Ömer Şişmanoğlu dokundu, topu önünde bulan Donald uzak köşeye gelişine çok iyi vurdu, Göztepe kalecisi Beto müdahale edemedi.

Karşılaşmada 41. dakika oynanırken Göztepe yeniden eşitliği yakaladı: Yeni Malatyaspor, kendi ceza sahasında oluşan karambolde topu bir türlü uzaklaştıramadı. Ceza yayı üzerinde topu önünde bulan Poko, gelişine çok sert vurdu ve top köşeden ağlarla buluştu.