Sezon sonunda bir alt lige düşen Bursaspor'un performansı ile dikkat çeken file bekçisi Okan Kocuk, Evkur Yeni Malatyaspor ile transfer görüşmelerine başladı. U16 milli takımından sonra üst yaş kategorilerinde de başarılı performans ortaya koyan Kocuk, Sergen Yalçın'ın teknik patronluğunu üstlendiği Evkur Yeni Malatyaspor ile transfer görüşmelerini olumlu sonuçlandırırsa, 2019-2020 sezonunda sarı-siyahlı formayı giyecek. Transferinde küçük pürüzler bulunan Okan Kocuk, ilk profesyonel sözleşmesini Bursaspor ile 2011 yılında imzalamıştı.


OKAN KOCUK KİMDİR?

Okan Kocuk, 27 Temmuz 1995'te Bursa'da doğdu.

Futbola Mustafakemalpaşaspor altyapısında başlayan Okan, 2008'de Bursaspor alt yapısına transfer oldu. 6 yıl boyunca Bursaspor'un alt yaş kategorisindeki takımlarında oynayan Okan, önce Bandırmaspor'a, 2017-2018 sezonunda ise İstanbulspor'a kiralanmıştı.

İstanbulspor'un TFF 1. Lig'de 28 maçta kaleyi koruyan Okan, milli takımda da U16'dan itibaren bütün kategorilerde milli oldu. Piyasa değerini 1 milyon euro seviyelerine kadar çıkaran başarılı kaleci, geçtiğimiz sezon Bursapor'un süper ligde 22 kez kalesini korudu.


SPORUNDİBİ.COM ÖZEL HABER / LEVENT ÜMİT EROL