Süper ligin ilk haftasında geçen sezon şampiyonluğu kaçıran Başakşehir ile karşılaşan Malatyaspor hanesine 3 puan yazdırdı.

Sergen Yalçın’ın takımın başına geçmesiyle birlikte güzel bir ortam yakalayan Anadolu ekibi ilk maçında Başakşehir’i 3-0 mağlup etti.Teknik direktör Sergen Yalçın maç sonunda şu açıklamaları yaptı;

"Lige böyle bir başlangıç yapmak bizi çok mutlu etti. Perşembe akşamı çok ağır bir maç oynadık. O maçın yorgunluğu bugün yansıdı. Bazı oyuncularımız çok yorgunlar. Futbolda bunlar var. 3 puan almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Taraftarımıza ve oyuncularımıza teşekkür ediyorum. Oynayacak oyuncularımız da diğer oyuncularımızdan farklı değiller. Kötü oyuncu olsalar bizimle antrenmana çıkmazlar. Özer'i ilk kez oynattık.  İnşallah bu şekilde devam ederiz. UEFA maçlarında eksiklerimizi gördük. Robin, Hadebe, Fofana ve Adis çok iyi oynadı. Partizan ve Başakşehir maçında takımımız temaslı oyunda istenilen seviyede. Gökhan Töre ve Guilherme'yi doğru kullanmak istiyoruz. 34 haftayı düşünmeliyiz.  4 maç oynadık, hazırlık maçı oynamadık. Oyuncularımızın performansını gördük. Bugün de Özer'i oynattık. Oyuncu genç ya da yaşlı önemli değil. Önemli olan oyuncunun performansı ve verdiği ışık."ifadelerini kullandı.