Alex de Souza’nın ayrılışının ardından 10 numara pozisyonundaki eksikliğini bir türlü gideremeyen Fenerbahçe, Manchester United’ın teknik direktörü Jose Mourinho'nun takımda istemediği yıldız isim Juan Mata’yı transfer etmek için girişimlere başladı.


 
Diego Ribas'ı göndermenin yollarını arayan Fenerbahçe, bu futbolcunun yerine düşünülen adaylarla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Sarı-lacivertli ekibin son hamlesi ise Avrupa çapında büyük ses getirecek ölçüde oldu. Şu günlerde futbolun kalbinin attığı Fransa'ya çıkarma yapan Fenerbahçeli yetkililer, Manchester United'ın "mutsuz" yıldızı Juan Mata için sürpriz bir girişimde bulundu. EURO 2016 nedeniyle Fransa'da bulunan Mata'nın menajeriyle görüşen Fenerbahçeli yöneticiler, bu futbolcunun kiralanması konusunda nabız yokladı.

Mata'nın menajeri teklife sıcak bakarken, oyuncusuyla görüştükten sonra net bir yanıt verebileceğini söyledi. Mata'nın vereceği cevabı bekleyen Fenerbahçe, İspanyol futbolcu "Tamam" derse hemen Manchester United'ın kapısını çalacak ve resmi teklifte bulunacak. İngiliz kaynaklar, Manchester United'ın, yeni teknik direktör Jose Mourinho'nun takımda istemediği 28 yaşındaki oyuncuyu kiralık vermeyi kabul edeceğine neredeyse kesin gözüyle bakıyor. İspanya'nın EURO 2016 kadrosuna giremeyen Mata, geçen sezon 38 maçta 6 gol attı.