Lens, Ozan ve Salih’in sakatlıkları yüzünden 4-3-3’ü rafa kaldıran Kanarya, Alanya maçıyla çift forvetli yeni formasyona geçiş yapıyor. Van Persie’nin hırsı, Emenike’nin formu, hocanın en büyük kozu olacak.

Kariyerinde daha önce çalıştırdığı takımlarda farklı oyun sistemleri deneyen ve bu bağlamda esnek düşünce yapısıyla nam salan Dick Advocaat, F.Bahçe’nin formasyonunda değişikliğe gitme kararı aldı. Lens, Ozan Tufan ve Salih Uçan’ın art arda sakatlanmasıyla bir anlamda zorunlu revizyona giden Hollandalı, bir süreliğine uygulamaya koyacağı 4-4-2’nin provasından oldukça memnun kaldı.

U21’le oynanan hazırlık karşılaşmasında ileri uçta Robin van Persie ve Emmanuel Emenike’yi oynatan deneyimli çalıştırıcı, ikilinin uyumuna ve orta sahadan gelen desteğe geçer not verdi. Eksikler nedeniyle 4-3-3 sisteminin rafa kalktığı F.Bahçe’de ilk resmi sınav ise pazar günü Kadıköy’de Süper Lig’in yeni ekiplerinden Alanyaspor’a karşı verilecek.

NEUSTADTER YİNE YOK

Gelecek hafta perşembe günü Old Trafford deplasmanına çıkacak olan takımının Ülker Stadı’nda göstereceği reaksiyonu merakla bekleyen 68 yaşındaki hocanın en büyük kozu sakatlığının izlerini büyük ölçüde atlatan Robin van Persie ve attığı gollerle takımı sırtlayan Emenike’nin formu olacak.

2. bölgede Mehmet Topal ve Josef De Souza’nın forması bulmasına kesin gözüyle bakılırken, Alper Potuk şu an için Neustadter’in bir adım önünde bulunuyor. Volkan Şen’le Moussa Sow arasında kararsızlık yaşayan teknik heyet, kesin kararını bugün ve yarın yapılacak antrenmanlardan sonra verecek.

vatanspor