Fenerbahçe'nin yeni transferi Aatif Chahechouhe hakkında çok şey söylendi, analizler yapıldı. Herkes kendi bakış açısına göre Aatif'ı anlattı. Peki Aatif, kendisini nasıl anlatıyor? Faslı futbolcunun dünya görüşü nasıl?  İşte Akşam Gazetesi'nde yer alan Aatif Chahechouhe röportajı:
 
"Fransa'da futbola çok genç yaşta başladım ama 23 yaşımda profesyonel olabildim. Maaş olarak o zaman 3 bin euro para alıyordum. Bulgaristan'dan teklif aldığımda biraz tedirgin oldum. Çocuğum Alexa yeni dünyaya gelmişti. Eşim beni bu noktada çok destekledi. O zaman maaşım ikiye katlanmıştı. Bulgaristan'da 17 maçta 10 gol atınca da bir anda fark edildim."
 
500 BİN EUROYA ALDILAR
 
Benim için Rıza Hoca'nın (Çalımbay) yeri çok ayrıdır. Ben Bulgaristan’da oynarken yardımcısını gönderip, çok sayıda maçımı seyrettirdi. Bugüne baktığımız zaman onunda mutlu olduğunu düşünüyorum. O zaman beni 500 bin euroya transfer etmişlerdi. Hem bana hem de kulübe yarar getirmek beni çok mutlu ediyor.
 
Benim için paranın hep ikinci planda olduğumu söylemek istiyorum. Hep üstüne koyarak gittiğim için bunun cevabı çok basitti. Zaten geçmiş yıllardada bu bağlılığı gösterdim. Benim için hep oynamak ve sahada yeteneklerimi göstermek önemliydi.
 
KENDİMİ TÜRK GİBİ HİSSEDİYORUM
 
"Hem Müslüman bir ülke olması hem de yaşam tarzı olarak Türkiye beklentilerimle çok örtüşüyor."
 
Türkiye’ye kendimi çok yakın hissediyorum. Buraya geldiğim ilk günden bu yana kendimi hep evimde gibi hissettim. Hem Müslüman bir ülke olması hem de yaşam tarzı olarak beklentilerimle çok örtüştüğünü düşünüyorum. Bazen kendimi Türk gibi hissediyorum. Din hayatımda çok önemli. İnancı çok yüksek bir oyuncuyum. Gol sevinçlerimde her defasında o yüzden Allah'a sürekli şükrediyorum.
 
ADIM BENİ DE ZORLADI
 
İsmim benim için çok gurur verici. Ben öğrenciyken kendim bile zorlanıyordum. Ama dedelerime ve babama sonsuz teşekkür ederim. Çünkü ben de ismim anons edildiğinde çok mutlu oluyorum.
 
GENİŞ ALANDA DAHA ETKİLİYİM
 
Türkiye'de bütün büyük takımlara karşı gol atmayı başardım. Çünkü geniş alanda topla buluştuğum zaman daha etkili oluyorum. Diğer bizim seviyemizde rakiplerle oynayınca markaj daha fazla oluyor.
 
KANGAL ÇOK ASİL HAYVAN
 
Sivas şehrinin en güzel simgelerinden bir tanesi Kangal ve çok asaletli bir görüntüsü olduğunu düşünüyorum. Tabii çocuklarımdan kaynaklı biraz risk almadım ama seviyorum.