Kanarya’nın ilk transferi Aatif Chahechouhe imzayı attı, ayağının tozuyla hemen idmana çıktı. 4 sezon Sivasspor forması giyen, Süper Lig’de gol krallığı yaşayan Faslı futbolcuyla ilgili teknik direktör Rıza Çalımbay, FANATİK’e konuştu. Taraftarın en çok merak ettiği, “Sivasspor’da sergilediği futbolu Fenerbahçe’de oynayabilir mi?” sorusuna cevap veren Çalımbay, 2012’de keşfedip Sivas’a getirdiği Aatif’ı yorumladı. İşte başarılı hocanın açıklamaları...

‘Aslında geç kaldı’

“Öncelikle şunu söylemek gerekiyor; bu geç kalmış bir transferdir. Aatif aslında daha önce bu seviyelerde oynamayı hak etmişti. Çünkü o potansiyeli var. Yıllar önce izleyip, Türkiye’ye getirdiğimiz bir oyuncu. Hemen her sene de üzerine koydu. Bana kalırsa Fenerbahçe çok iyi bir futbolcuyu kadrosuna kazandırdı, tam aradıkları isim. Hatta bence son zamanların en iyi transferini yaptılar. Aatif sağda solda, forvette ve 10 numara bölgesinde oynuyor. Zaten esas bölgesi de forvet arkasıdır”

‘Büyük takım futbolcusu...’

“Aatif’ın en önemli özelliği gerçek bir profesyonel olması. İdman kaçırmaz, antrenmanlarda ciddiyetle işini yapar. Sahaya çıktığında da kesinlikle maç seçmez. Rakip kim olursa olsun kazanmak için oynar. Çünkü inanılmaz hırslıdır. Kaybetmeyi asla kabullenmez. Bu özellikler zaten büyük takım futbolcusunda mutlaka olmalı. Sürekli skora etki edebilen bir isim. Aatif’ı Fenerbahçeli taraftarlar kısa sürede kabullenip, seveceklerdir. Zaten takımı için savaşan oyuncuyu her kulübün taraftarı sever.”

‘Çok duygusaldır’


“Karakterine gelirsek... Hiçbir eksik yanı yok. Sivas ya da İstanbul fark etmez. Aatif kesinlikle kendini bozacak karakterde bir futbolcu değil. Ailesine bağlıdır, çalışmayı sever, düzenli yaşar. Çok da duygusaldır. ‘Fenerbahçe’de oynayabilir mi?’ şeklindeki sorulara da hiç gerek yok. Aatif rahatlıkla oynar. Üst seviyedeki futbolcuların olduğu bir kadroda gerçek kalitesini ortaya çıkartacağını düşünüyorum. Bence bu sezon gerçek anlamda sıçrama yapıp, zirveye ulaşabilir. Kendisine yeni takımında başarılar diliyorum”