Beşiktaş'ın yoğun kar yağışı nedeniyle ertelenen 2 maçını avantaja çevirerek maç fazlasıyla rakibinin 5 puan önüne geçen sarı lacivertliler, Antalya'da kayıp yaşamak istemiyor.

Ligde son 5 maçını da kazanan ve 13 karşılaşmadır kaybetmeyen Fenerbahçe'nin 46 puanı bulunuyor. Bu sezon deplasmanda 9 maça çıkıp 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi alan sarı lacivertliler, son 25 resmi maçını da kaybetmedi.

Son yenilgisini 27 Eylül 2015'te Beşiktaş derbisinde yaşayan Fenerbahçe, daha sonraki 25 resmi maçta 18 galibiyet ve 7 beraberlik aldı.

Fenerbahçe son 13 lig maçında tek yenilgi aldı

Fenerbahçe, Antalyaspor ile yapacağı karşılaşmayla ligde rakibiyle 40. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında geride kalan 39 maçın 28'ini Fenerbahçe, 4'ünü Antalyaspor kazandı, 7 karşılaşma da berabere sona erdi. Fenerbahçe'nin 75 golüne, Akdeniz temsilcisi 30 golle karşılık verdi.

Fenerbahçe, Antalyaspor ile yaptığı son 13 lig maçından sadece birini yitirdi. Taraflar arasındaki son 13 lig maçından 10'unu sarı lacivertliler, birini kırmızı-beyazlılar kazandı, 2 maç da berabere bitti.

Fenerbahçe'de stoper sıkıntısı

Sakat olan Abdoulaye Ba ile sarı kart cezalısı Simon Kjaer forma giyemeyecek. Teknik direktör Vitor Pereira'nın elinde stoper olarak sadece Bruno Alves ve Michal Kadlec kaldı. Fenerbahçe'nin yedek kulübesinde stoperi olmayacak.

Uzun süredir takımdan ayrı olan Portekizli Raul Meireles de yine kadroda yok.

19 kişilik maç kadrosu şöyle:

"Volkan, Fabiano, Alves, Kadlec, Caner, Hasan Ali, Gökhan, Şener, Mehmet Topal, Josef, Ozan, Diego, Alper, Volkan Şen, Mehmet Topuz, Markovic, Nani, Fernandao, Van Persie."

6 oyuncu kart cezası sınırında

Alper Potuk, Hasan Ali, Caner, Volkan Demirel, Mehmet Topal ve Josef sarı kart görmeleri durumunda ligin 21. haftasındaki Kasımpaşa maçında cezalı duruma düşecek.

Muhtemel 11

"Volkan, Şener, Alves, Kadlec, Caner, Mehmet, Josef, Markovic, Nani, Diego, Van Persie."