Ünlü Televizyoncu Acun Ilıcalı, katıldığı yayında Avrupa'dan bir futbol kulübünü satın almak istediğini söyleyerek spor gündemine bomba gibi düşen bir açıklama yapmıştı.

Öte yandan Ilıcalı'nın başkanlığını Türk iş insanı Işıtan Gün’ün yaptığı Hollanda Ligi Eredivisie takımlarından Fortuna Sittard’ı satın aldığı öne sürülmüştü.

Hürriyet'in haberine göre; 3 ay önce bir görüşme oldu ve taraflar masaya oturdu. Fakat anlaşma henüz sağlanamadı.

Hatta Ilıcalı, 'takım satın alabilirim' açıklamasının ardından 2018 yılı vergi rekortmenleri listesine 9. sırada olduğunu açıklayan ve ''Acun Ilıcalı Avrupa'da kulüp satın alacakmış. 2018'de vergi rekortmenleri arasında 83. sırada. Ben o listede 9. sıradaydım. Avrupa'da kulüp satın alamam.'' paylaşımında bulunan avukat Gönenç Gürkaynak'a sert yanıt vermişti..

Bunun üzerine Acun Ilıcalı ise şu ifadeleri kullanmıştı; ''Bence de kulüp alamazsın 8 ayrı ülkenin en büyük televizyonlarına prodüksüyon yapmıyor olabilir misin? O bahsettiğin listede ben en az 10 yıldır varım. Verdiğin verginin reklamını yapmak için beni kullanma, çirkin şeyler bunlar...'' 

Satın alacağı takımın ismi merak edilen Acun Ilıcalı, durgun spor gündeminde çok konuşulacak iddialarda bulunmaya devam ediyor.

Ünlü televizyoncu, Mesut Özil'in Fenerbahçe'ye transferiyle ilgili yakında güzel şeyler olacağını hissettiğini söyledi ve sözleşmesi bittiğinde elinden geleni yapacağını açıkladı.

Daha önce de '3 saat Mesut Özil ile beraberdim. Mesut'un Arsenal ile 2 yıllık daha sözleşmesi var. Ama dün akşamki geçirdiğim 3 saatin sonunda anladığım tek bir şey var; eğer bu işten biraz anlıyorsam, Mesut Özil bir gün Fenerbahçe forması giyecek.' şeklinde bir açıklamada bulunan Ilıcalı'nın bu sözleri sonrası Özil'in durumu İngiliz medyasında da gündeme oturdu.

Daily Mail, 31 yaşındaki yıldız futbolcu Mesut Özil’i manşetine taşıyarak, ünlü futbolcu Mesut’un haftalık 350 bin pound kazandığını ve 2021’de bitecek olan sözleşmesini İngiltere Premier Lig ekibi Arsenal’de tamamlayacağını yazdı.

Haberin detaylarında Mesut Özil'in 2021 sonrası Süper Lig ekibi Fenerbahçe'ye transfer olabileceği iddia edilirken, oyuncunun menajerinin yayıncı kuruluşa verdiği röportajdan cümleler de paylaşıldı.

31 yaşındaki yıldızfutbolcu Özil'in menajeri Erkan Söğüt şu ifadeleri kullanmıştı; “Mesut sözleşmesini tamamlayacak ancak Mesut ve Fenerbahçe hakkında konuşamam, çünkü gizlilik ilkesi var.”

Bu transferin gerçekleşmesini çok isteyen Acun Ilıcalı, Sarı Lacivertli takım için düzenlenen SMS kampanyasında da Fenerbahçeli başkan Ali Koç ile bu transfer hakkında bir diyalog yaşamıştı.

Ilıcalı'nın sözlerinin ardından Koç, "Şimdi gelemeyecek mi diyorsun yani? O zaman bağlan da 2 yıl sonrası için söz alalım." ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan Alman Bild Gazetesi de Mesut'un İngiliz ekibi ile 2021'de bitecek sözleşmesinin ardından Fenerbahçe formasını giyeceğini öne sürdü.

Kaynak: Super Haber