Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında 20 Kasım Pazar günü Ülker Stadı'nda Galatasaray'ı konuk edecek Fenerbahçe'de Teknik Direktör Dick Advocaat, kadro oluşturmakta sıkıntı yaşıyor. Milli takımda sakatlanan Lens'in yanı sıra cezalı olan Mehmet Topal'dan mahrum olarak sahaya çıkacak sarı-lacivertlilerin Hollandalı çalıştırıcısı, birçok alternatif denemenin yanı sıra sistem değişikliğini de düşünüyor.

Tecrübeli teknik adamın sağ kanattaki ilk planı Emmanuel Emenike ya da Moussa Sow'dan birine forma vermek, Robin van Persie'yi de forvet oynatmak. Sağ kanatta bir başka alternatif ise Alper Potuk… Orta sahada Mehmet Topal'ın yokluğunda Roman Neustadter'a forma vermeyi planlayan Advocaat, bu bölgede Aatif ve Josef'i de kullanmayı planlıyor.

DİRENÇLİ ORTA SAHA
Tek ön libero olursa, orta alanda Josef, Aatif ve RvP'den oluşan dizilim olabilir. Hollandalı 4-4-1-1'e karar verirse, Van Persie 10 numara pozisyonunda, Sow ise forvette görev yapacak. Kanatlarda Alper ile Volkan Şen olacak. Advocaat, G.Saray gibi bir rakip karşısında orta sahayı dirençli tutmak istiyor. Bu nedenle hücumcular savunma da yapacak.

YARDIMCILARI ÇALIŞIYOR
Her milli maç arasında ülkesi Hollanda'ya giden Dick Advocaat'ın yardımcıları, İstanbul'da ders çalışıyor. Son maçların görüntülü analizini yapan ve her oyuncu için özel videolar hazırlayan Mario Been ve Cor Pot, Advocaat'a ayrıntılı bir rapor sunacak.